Autorski projekt Mikija Trifunova, Albana Ukaja i Nejre Babić

'U posjeti kod gospodina Greena' premijeno na sceni SARTR-a 11. novembra

Kultura08.11.21, 11:52h

'U posjeti kod gospodina Greena' premijeno na sceni SARTR-a 11. novembra
Govoreći o samoći, predrasudama i potrebi za pripadanjem, ova predstava nas vraća temelju svakog odnosa - komunikaciji. Onoj iskrenoj, ponekad i surovoj ali skoro uvijek ljekovitoj

 

Premijerna izvedba predstave "U posjeti kod gospodina Greena" Jeffa Barona, autorski projekat Mikija Trifunova, Albana Ukaja i Nejre Babić, najavljena je za 11. novembar na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, saopćeno je iz te teatarske kuće.

 

- "U posjeti kod gospodina Greena" je dirljiva i duhovita priča o starcu i mladiću koji se uprkos početnom nerazumijevanju i netrpeljivosti postepeno zbližavaju i nalaze jedan u drugome utjehu. Govoreći o samoći, predrasudama i potrebi za pripadanjem, ova predstava nas vraća temelju svakog odnosa - komunikaciji. Onoj iskrenoj, ponekad i surovoj ali skoro uvijek ljekovitoj - navodi se u saopćenju.

 

U predstavi igraju Miki Trifunov i Alban Ukaj. Autor fotografije je Muhamed Osmanagić.

 

Reprize su zakazane za 12. i 13. novembar.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!