FOTO/ 'Sevdalinko u srcu te nosim'

Završeno takmičenje autora Festivala sevdalinke u Tuzli: Hamza Šantić dobitnik Plakete 'Safet Isović'

Zabava04.11.21, 10:28h

Završeno takmičenje autora Festivala sevdalinke u Tuzli: Hamza Šantić dobitnik Plakete 'Safet Isović'
Dobitnik Plakete 'Safet Isović' na 13. festivalu sevdalinke 'Sevdalinko u srcu te nosim' je Hamza Šantić. Hamza je nastupio sam kompozicijom 'Bijele ruže', čiji je autor muzike Aleksandar Kovačević, autorica teksta Slađana Kovačević

 

 

Sinoć je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održano Takmičarsko veče Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”.

 

Riječ je o autorskim kompozicijama u duhu sevdaha koje će biti propraćene nagradama za muziku, tekst i aranžman. Ono što je svojstveno kao ideje i produkt Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” jeste glavna nagrada Plaketa 'Safet Isović' koja je zaštićena na Institutu za intelektualno vlasništvo i produkt je ovog festivala od prije nekoliko godina.

 

Dobitnik Plakete 'Safet Isović' na 13. festivalu sevdalinke 'Sevdalinko u srcu te nosim' je Hamza Šantić. Hamza je nastupio sam kompozicijom 'Bijele ruže', čiji je autor muzike Aleksandar Kovačević, autorica teksta Slađana Kovačević.

 

festival-sevadlinke-1

 

Večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održat će se revijalna noć, očekuje nas divna noć u kojoj ćemo moći da uživamo u izvedbama najeminentnijih umjetnika i umjetnica kada je u pitanju sevdalinka.

 

Kao i prehodni Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, imati ćete priliku pratiti sve aktivnosti uživo na Facebook stranici i Youtube kanalu Festivala sevdalinke, zahvaljujući našem generalnom medijskom pokrovitelju BHRT.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!