KJP 'ZOI '84' oslobađa se neperspektivne imovine

Počinje prodaja hotela 'Igman': Vlada KS objavila javni poziv, a ovo je početna cijena...

Biznis Klub15.09.21, 19:31h

Počinje prodaja hotela 'Igman':  Vlada KS objavila javni poziv, a ovo je početna cijena...
Kako je istakao ministar privrede KS Adnan Delić, ovo je način da se KJP “ZOI ‘84” oslobodi neperspektivne imovine, te sredstvima od prodaje pokrije porezne dugove, unaprijedi infrastrukturu ski-centara i poslovanje preduzeća

 

 


Odlukom Vlade Kantona Sarajevo broj: 02-04-32766-30/21 od 02.09.2021. godine, Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo objavila je danas Javni poziv za prodaju Hotela “IGMAN” sa pripadajućim zemljištem metodom javnog prikupljanja ponuda.


Javni poziv dostupan je na web stranicama agencije kao i na stranici Ministarstva privrede KS.


Podsjećamo, na prijedlog Nadzornog odbora KJP ZOI 84 d.o.o. Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo je početkom mjeseca donijela je Odluku o prodaji hotela “Igman” i pripadajućih objekata i zemljišta.


- Postupak prodaje, shodno Zakonu o privatizaciji preduzeća, provest će Kantonalna agencija za privatizaciju sistemom tendera, odnosno javnog prikupljanja ponuda u postupku male privatizacije. Početna cijena za hotel i pripadajuće zemljište u iznosu od 9.234.920 KM utvrđena je na osnovu Elaborata o procjeni hotela 'Igman', pripadajućih objekata i zemljišta od strane stalnog sudskog vještaka iz oblasti građevinarstva od 19. februara 2021. godine - saopćio je ministar privrede KS Adnan Delić, istakavši kako je ovo način da se KJP “ZOI ‘84” oslobodi neperspektivne imovine, te sredstvima od prodaje pokrije porezne dugove, unaprijedi infrastrukturu ski-centara i poslovanje preduzeća.


Ministar je tada istakao i da su ovom Odlukom Vlade ustanovljeni kriteriji koji podrazumijevaju početnu cijenu, investicije, te uvjet zadržavanja hotela u domenu hotelsko-ugostiteljske, sportsko–rekreativne ili djelatnosti pružanja zdravstvenih usluga.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još