Uputili saopštenje

SDA Centar: Nakaradni objekat u Titovoj u vlasništvu je kandidata Naše stranke... Mandiću, podnesi ostavku!

Front24.08.21, 12:04h

SDA Centar: Nakaradni objekat u Titovoj u vlasništvu je kandidata Naše stranke... Mandiću, podnesi ostavku!
Tvrde da se Mandić bavi sporednim stvarima poput čišćenja Hastahane, dok od početka svog mandata ne servisira osnove potrebe građana

 

Općinska organizacija SDA Centar pozvala je načelnika ove sarajevske općine Srđana Mandića da podnese ostavku, zbog, kako tvrde, zloupotrebe, bahatosti i neznanja.

 

Kruna svega toga, navode, je nakaradni objekat ispod Velikog parka u Titovoj ulici koji već nekoliko dana privlači pozornost građana Sarajeva.

 

- Činjenica da je Općina Centar izdala sve potrebne dozvole za postavljanje objekta i da je objekat u vlasništvu kandidata Naše stranke na izborima ne pokazuje samo da je Mandić lagao tvrdeći da ne zna o čemu se radi već i da je zloupotrijebio svoj položaj pogodujući svojim stranačkim kolegama. Izgradnja spornog objekta u suprotnosti je sa Odlukom o proglašenju historijskog urbanog pejzaža Sarajeva nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, što Mandiću, očigledno, nije predstavljalo prepreku da unakazi centar Sarajeva za finansijski interes kadrova Naše stranke - navode u saopćenju.

 

Tvrde da se Mandić bavi sporednim stvarima poput čišćenja Hastahane, dok od početka svog mandata ne servisira osnove potrebe građana.

 

- Stoga tražimo od Mandića da odmah podnese ostavku na dužnost općinskog načelnika i to ne da bi spasio ostatke svog dostojanstva i kredibiliteta Naše stranke već da bi spasio građane Općine Centar i cijelog Sarajeva od svoje nesposobnosti, neznanja i spremnosti na kršenje propisa za interese stranačkih kolega i koalicionih partnera - naveli su.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još