TREĆE IZDANJE FILMSKOG FESTIVALA U BIHAĆU

U žiriju kratkog metra ovogodišnjeg festivala 'Avant&Una' Irma Zukić, Mirko Ilibašić i Jelena Stojaković

Kultura15.08.21, 20:03h

U žiriju kratkog metra ovogodišnjeg festivala 'Avant&Una' Irma Zukić, Mirko Ilibašić i Jelena Stojaković
Festival počinje u petak, 20. avgusta, a otvara ga romantična drama "Najljepše godine", u režiji Gabriele Muccinoa

 

Ostalo je još pet dana do početka ovogodišnjeg trećeg izdanja filmskog festivala u Bihaću „Avant&Una“, u toku su posljednje pripreme.


Festival počinje u petak, 20. avgusta, a otvara ga romantična drama "Najljepše godine", u režiji Gabriele Muccinoa.
 

U filmu se razmatraju međuljudski odnosi, prijateljstvo, razilaženja i ponovna sastajanja, kroz priče četvero prijatelja, kroz nostalgične scene odrastanja u 80-ima, traganja, uspjeha i neuspjeha.


Glavne uloge igraju Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart... Film počinje u 20:30h u prostorijama Starog grada Sokolac


A ovogodišnji žiri kratkog metra čine:


Irma Zukić, glumica
Rođena je 29.08.1997. u Tuzli, BiH. Osnovnu i srednju školu je završila u Tuzli. Od 2011. do 2016. godine bila je član Pozorišta Mladih Tuzla gdje je učestvovala u pet predstava za djecu i mlade, te je radila kao voditelj dramskog studija. Diplomirala je na Akademiji Dramskih Umjetnosti u Tuzli 2020. godine, u klasi prof. Jasmine Čelebić-Tanović. Po završetku diplomskog studija igrala je u predstavi "Čarlijeva tetka" u režiji Nine Kleflin. Predstave "Posljednja ljubav Hasana Kaimije" i "Pijana noć" su višestruko nagrađivane na festivalima "Pozorišne/kazališne igre BiH" u Jajcu i "Susreti pozorišta" u Brčkom. Godine 2020. upisuje drugi ciklus na ADU Tuzla, a 2021. godine izlazi sa magistarskom predstavom "Krivica" Nebojše Romčevića.


Mirko Ilibašić, glumac
Rođen je 22.06.1992. godine u Osijeku. Završio Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli, u klasi profesora Damira Altumbabića. Živim u Zagrebu. Pripadam ogranku samostalnih umjetnika u Hrvatskoj. Bio je u main castu serije "Na granici", snimio epizodnu ulogu u seriji "Strike back" i filmu "Po tamburi", te također epizodnu ulogu u seriji koja će se tek ove godine početi prikazivati. Igra predstave u tri nezavisna pozorišta u Zagrebu.


Jelena Stojaković, glumica i instruktorica plesa
Rođena je 8.12.1992. u Banjaluci, gdje je i završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je pozorišnu, filmsku i tv produkciju 2015, a njena diplomska predstava „Potop“ je najnagrađivanija predstava u historiji Banjalučkog studentskog pozorišta. Tri puta je proglašena za glumicu sezone. Radila je na radiju i televiziji, a igrala je u preko 30 predstava i nekoliko studentskih filmova. Plesni klub „Blok“ osniva 2014. godine, a nedugo zatim i Dramski studio „Blok“. Pokreće i nekoliko kulturnih i sportskih manifestacija za djecu i mlade.


Treći filmski festival u Bihaću „Avant&Una“ traje od 20. do 25. avgusta.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!