video/ Bentbaša Cliff Diving 2021

Atrakcija na pupularnom sarajevskom kupalištu: Ekstremni skokovi na Bentbaši, pobijedio Crnogorac Evald Krnić

Sport07.08.21, 19:42h

Atrakcija na pupularnom sarajevskom kupalištu: Ekstremni skokovi na Bentbaši, pobijedio Crnogorac Evald Krnić
Bentbaša je postala svjetski poznata destinacija za ovaj vid ekstremnog sporta, što ujedno promoviše Grad Sarajevo i BiH

 

 

 

 

Crnogorac Evald Krnić pobjednik je ovogodišnjeg takmičenja u skokovima u vodu "Bentbaša Cliff Diving 2021", koje je sedmu godinu zaredom održano na sarajevskoj Bentbaši u organizaciji udruženja "SporTur" iz Sarajeva.


Drugo mjesto odnio je Dragan Milnović iz Užica, a treće Rade Šćepanović iz Kolašina.


Sportsko-turistički događaj postao je prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a kako je Feni kazao uime organizatora takmičenja Dino Bajrić, nastupilo je 13 takmičara iz Srbije, Crne Gore i BiH.  


- Tradiciju skokova u vodu na Bentbaši održavamo od 2015. godine. Danas je nastupilo 13 najboljih takmičara regiona koji nastupaju na ovakvim manifestacijama - kazao je Bajrić.

 

bentbasa-cliff-diving-2021-2


Dodaje da organizacija takmičenja "ispašta" već dvije godine zbog pandemije koronavirusa.


- Zbog pandemije koronavirusa nismo bili u situaciji da pozivnice uputimo takmičarima iz drugih dijelova svijeta, ali to ne znači da uskoro nećemo u tome uspjeti, jer 2019. godine na Bentbaši su skakali svjetski prvaci u muškoj i ženskoj konkurenciji - naveo je.


Bentbaša je postala svjetski poznata destinacija za ovaj vid ekstremnog sporta, što ujedno promoviše Grad Sarajevo i BiH.

 

 

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!