JOŠ LIJEPIH VIJESTI IZ RIMA

Lana Pudar u finalu utrke na 100 metara delfin na EP, Jovan Lekić osvojio bronzu

Sport10.07.21, 19:58h

Lana Pudar u finalu utrke na 100 metara delfin na EP, Jovan Lekić osvojio bronzu
Lana Pudar je u današnjem drugom polufinalu dionicu od 100 metara isplivala u vremenu 59.17, što je drugo najbolje polufinalno vrijeme... Mladi bh. plivač Jovan Lekić osvojio je bronzanu medalju na EP za juniore u Rimu, u disciplini 200 metara slobodnim stilom

 

 


Mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar plasirala se u finalnu utrku na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu za juniore u Rimu.


Pudar je u današnjem drugom polufinalu dionicu od 100 metara isplivala u vremenu 59.17, što je drugo najbolje polufinalno vrijeme, odmah iza Ruskinje Anastasije Markove koja je isplivala u vremenu 58.97.


Bh. plivačica ranije je za BiH osvojila dvije srebrene medalje, u disciplinama 50 i 200 metara delfin.


Finale u disciplini 100 metara delfin na rasporedu je sutra od 18 sati.


Pudar će BiH predstavljati i na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Lekić osvojio bronzu na juniorskom EP-u u Rimu


Mladi bosanskohercegovački plivač Jovan Lekić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Rimu, u disciplini 200 metara slobodnim stilom.

 

Lekić je utrku završio u vremenu 1:48.46, a ispred njega su bili Rumun David Popovici, koji je dionicu isplivao u vremenu 1:45.95, te  Poljak Mateusz Chowaniec, koji je ostvario vrijeme 1:47.78.

 

Bila je to treća medalja za BiH sa EP-a u Rimu, nakon što je prethodno Lana Pudar osvojila srebrene medalje u disciplinama 50 i 200 metara delfin.

 

Pudar će sutra imati priliku osvojiti novu medalju u finalu discipline 100 metara delfin koji počinje u 18 sati.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!