POTPISAN SPORAZUM U BIHAĆU

Nacionalni park Una nastavlja suradnju sa Avantura Film Festivalom 'AVANT & UNA'

Kultura03.07.21, 11:15h

Nacionalni park Una nastavlja suradnju sa Avantura Film Festivalom 'AVANT & UNA'
Podržavanjem ovakve manifestacije ujedno se vrši internacionalno brendiranje Bihaća kao socijalno osjetljivog, humano etabliranog i ekološki osvještenog grada sa svjetski vrijednim prirodnim ljepotama vezanim za Nacionalni park Una i rijeku Unu i potencijalima otvorenog i atraktivnog filmskog poligona

 

 


Danas je u Bihaću potpisan Sporazum o suradnji između JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać i Udruženja „BOSLAND“ kao organizatora Avantura Film Festival „AVANT & UNA“, koji se ove godine po treći put održava u Bihaću. Suradnja sa organizatorom Festivala traje od 2019. godine i organizacije 1. Festivala, a potpisivanjem ovog Sporazuma suradnja se nastavlja i tokom ovogodišnje manifestacije gdje je Nacionalni park Una jedan od zvaničnih partnera Filmskog festivala.


Sporazum su potpisali direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić i direktor 3. Bihać Avantura Film Festival „AVANT & UNA“ Mirsad Ćatić.


Ovim se nastavlja dobra suradnja sa ciljem promocije i razvoja filmske industrije i žanrova avanturističkog karaktera, kao i podizanje svijeti svih socijalnih kategorija o vrijednostima filma i podizanje kvalitete kulturne i turističke ponude Nacionalnog parka Una i grada Bihaća, te zadovoljenje potreba građana i turista za filmskim sadržajima, posebno tokom ljetne turističke sezone.


Podržavanjem ovakve manifestacije ujedno se vrši internacionalno brendiranje Bihaća kao socijalno osjetljivog, humano etabliranog i ekološki osvještenog grada sa svjetski vrijednim prirodnim ljepotama vezanim za Nacionalni park Una i rijeku Unu i potencijalima otvorenog i atraktivnog  filmskog poligona.


Festivalsko mapiranje grada Bihaća na međunarodnoj sceni uz perspektivno korištenje prirodnih potencijala Nacionalnog parka Una u produkciji filmskih ostvarenja dolazi sve više do izražaja kroz kontinuiranu suradnju sa direkcijom Festivala i podršku ovoj manifestaciji od značaja za grad Bihać i Nacionalni park Una, ali i za filmsku umjetnost u Bosni i Hercegovini općenito.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!