NAKON PLASMANA U POLUFINALE

Italijani dobili katastrofalne vijesti: Hoće li ovo dovesti u pitanje borbu za titulu prvaka na EURO 2020?!

Sport03.07.21, 10:46h

Italijani dobili katastrofalne vijesti: Hoće li ovo dovesti u pitanje borbu za titulu prvaka na EURO 2020?!
Italija je reprezentacija koja je do sada vjerovatno najviše pokazala od svih učesnika Evropskog prvenstva, a hoće li povreda Spinazzole to dovesti u pitanje, gledaćemo narednih dana

 

 

Nakon sinoćnje pobjede nad selekcijom Belgije i plasmana u polufinale Evrospkog prvenstva, Italijane je, nažalost, zadesila, u najmanju ruku, katastrofa.

 


Najbolji igrač reprezentacije i vjerovatno najbolji igrač dosadašnjeg dijela prvenstva Leonardo Spinazzola doživio je tešku povredu, a prema informacijama ljekarskog tima, sjajni 28-godišnji lijevi bek je potrgao Ahilovu tetivu i čeka ga višemjesečna pauza i oporavak.


Dakle, nema ga u nastavku prvenstva i odlučujućim utakmicama u borbi za titulu prvaka na EURO 2020, koja bi prema brojnim prognozama mogla priprasti upravo Italiji.


Italija je reprezentacija koja je do sada vjerovatno najviše pokazala od svih učesnika Evropskog prvenstva, a hoće li povreda Spinazzole to dovesti u pitanje, gledaćemo narednih dana.

 

spinazzola-povreda


- Nije ovo zaslužio. Bio je među najboljim igračima turnira i bit će čak i ako ne bude mogao igrati u narednim utakmicama. Tužni smo zbog onog što se dogodilo i izgleda jako ozbiljno - poručio je nakon utakmice selektor Italije Roberto Mancini.


Spinazzola je svojim igrama nosio reprezentaciju Italije te će sasvim sigurno mnogo nedostajati Azzurima u polufinalnom okršaju sa reprezentacijom Španije.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!