PROGRAM ZA NAREDNA TRI DANA

Besplatne ulaznice za sve programe na portirnici BKC-a: Počelo jubilarno izdanje Festivala Baščaršijske noći u Sarajevu

Kultura02.07.21, 13:43h

Besplatne ulaznice za sve programe na portirnici BKC-a: Počelo  jubilarno izdanje Festivala Baščaršijske noći u Sarajevu
Samostalna izložba akademskog slikara i akademika, fra Petra – Perice Vidića, bit će otvorena u petak, 02. jula, u Galeriji JU BKC KS, u 20 sati

 

 

 

Ovogodišnje jubilarno 25. po redu izdanje Festivala Baščaršijske noći otvoreno je u četvrtak, 01. jula, u 20 sati, u JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“, koncertom Gudačkog orkestra Sarajevske filharmonije. Uz Gudački orkestar Sarajevske filharmonije, kao solisti, publici su se predstavile sopranistice Adema Pljevljak-Krehić i Vedrana Šimić, te violinistice Arijana Amitović i Arvida Kullolli-Vračo, članice orkestra Sarajevske filharmonije, pod dirigentskom palicom maestre Samre Gulamović.
Na programu su bila djela A. Vivaldija, G.F. Handela, H. Purcella, te P. Warlocka.


Kompletan program Festivala se može pogledati na www.bascarijskenoci.bkc.ba

 
Samostalna izložba akademskog slikara i akademika, fra Petra – Perice Vidića, bit će otvorena u petak, 02. jula, u Galeriji JU BKC KS, u 20 sati. Izložba će biti postavljena u okviru Festivala Baščaršijske noći, a posjetioci će biti u prilici da je pogledaju svakim danom do 11. jula, u periodu od 14 do 20 sati. U pitanju je novi ciklus slika koje su u proteklih godinu dana nastale u ateljeu umjetnika, te do sada nisu bile izložene.

 

perica-vidic-umjetnikov-dozivljaj-prirode

 
U subotu, 03. jula, u Velikoj dvorani JU „Bosanski kulturni centar KS“, sa početkom u 20 sati, održat će se zajednički koncert Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH i Orkestra američke vojske - U.S. Army Europe and Africa Band & Chorus.

 

Zajednički vojni orkestar će na dan koncerta, 03. 07. u 14,00 sati napraviti defile od Vječne vatre, kroz ulicu Ferhadija, do Sebilja. Tom prilikom će duvački orkestar izvesti dio repertoara i na taj način pozvati publiku na koncert koji će se održati u BKC-u.

 

vojni-orkestar-os-bih-8340
u-s-army-europe

 

.S obzirom da je zbog epidemioloških mjera ograničen broj posjetitelja, koncert će biti prenošen i uživo, 03. jula u 20 sati, putem YouTube kanala: BKC Sarajevo.

 
U nedjelju, 04. jula, u Velikoj dvorani JU „Bosanski kulturni centar KS“, u 12 sati bit će izvedena nova predstava za djecu, Pozorišta lutaka Mostar „Dječak koji je sanjao more“. Bit će ovo sarajevska premijera predstave koja je rađena prema tekstu Selme Parisi, dok režiju i scenografiju potpisuje Zijah Sokolović. Predstava je namijenjena za djecu uzrasta šest godina i više.

 

pozoriste-lutaka-mo-djecak-koji-je-sanjao-more-1


U predstavi igraju: Igor Vidačković, Nina Popović, Ali Kamer Aksoy i Diana Ondelj Maksumić.


Besplatne ulaznice za sve programe preuzimaju se na portirnici BKC-a u periodu od 9 do 18 sati.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!