EURO 2020/ drugo kolo grupe A

Locatelli i Immobile razbili Švicarce, Azuri pobjedom od 3:0 već osigurali plasman u osminu finala

Sport16.06.21, 22:51h

Locatelli i Immobile razbili Švicarce, Azuri pobjedom od 3:0 već osigurali plasman u osminu finala
Nakon što su na startu pobijedili Tursku sa 3:0, večerašnji trijumf osigurao je Italijanima plasman u osminu finala

 

 

U drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva večeras na Olimpiku snage su ukrstile reprezentacije Italije i Švicarske.


Nakon što su na startu pobijedili Tursku sa 3:0, večerašnji trijumf osigurao im je plasman u osminu finala, dok se Švicarci poslije jednog poraza i jednog neriješenog rezultata (sa Velsom 1:1) nalaze u dosta lošoj poziciji za prolaz u nastavak prvenstva.


Italijani su utakmicu počeli onako kako se to od njih i očekivalo, ofanzivno i energično, što ih je 20. minuti dovelo do pogotka, ali sudija je poništio gol zbog igranja rukom.

 

Šest minuta kasnije novi pogodak, Italija vodi sa 1:0. Strijelac je bio  Locatelli...  Fantastičan napad Azura, Berardi je primio loptu i probio se po desnoj strani, uslijedila je povratna u sredinu do usamljenog Locatellija, koji postiže  rutinski pogodak.

 

Italijani su do kraja prvog poluvremena imali još nekoliko prilika da povećaju prednost, no na odmor se otišlo sa nepromijenjenim rezultatom.

 

No, na samom početku drugog poluvremena, u 52. minuti igre, Locatelli je ponovo nezaustavljiv... Uslijedio je kontranapad, Locatelli šutirao sa 20 metara pored nemoćnog Somera, i Italiju doveo do 2:0. 

 

Primljen drugi gol u potpunosti je poremetio Švicarce i umirio njihove napade. Dvje veće prilike imali su u 64. minuti, ali lopta je završila u rukama golmana Italije.

 

A sve nade Švicaraca potopio je Immobile u 89. minuti, koji Italiju dovodi do nedostižnih 3:0 i trenutno prvo mjesto u grupi A, ali i siguran prolaz u osminu finala. 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!