poraženi na wembleyu

Minimalna pobjeda Engleske nad Hrvatskom, strijelac jedinog gola Raheem Sterling

Sport13.06.21, 17:22h

Minimalna pobjeda Engleske nad Hrvatskom, strijelac jedinog gola Raheem Sterling
Od sredine poluvremena Hrvatska je uspostavila ravnotežu, ali izabranici Zlatka Dalića nisu ozbiljnije ugrozili gol domaće selekcije

 

Nogometna repreznetacija Engleske pobijedila je danas u Londonu selekciju Hrvatske sa 1:0, u susretu prvog kola D-grupe Evropskog prvenstva.

 

Strijelac jedinog gola na stadionu "Wembley" bio je Raheem Sterling u 57. minuti.

 

Englezi su od početka krenuli ofanzivno, vršeći konstantan pritisak, a u prvih desetak minuta imali su dvije dobre prilike. Najbolju je propustio Foden u 6. minuti kada je pogodio stativu, a tri minute kasnije golman Livaković obranio je Phillipsov udarac s ruba šesnaesterca.

 

Od sredine poluvremena Hrvatska je uspostavila ravnotežu, ali izabranici Zlatka Dalića nisu ozbiljnije ugrozili gol domaće selekcije.

 

Pitanje pobjednika odlučio je Sterling u 57. minuti nakon lijepe akcije i asistencije Phillipsa. Napadač Manchester Cityja utrčao je u srce šesnaesetrca i ispred Vrsaljka poslao loptu u gol.

 

Pet minuta kasnije Engelska je imala priliku da udvostuči prednost, ali Kane nije uspio iskoristiti dobar centaršut Mounta i sa nekoliko metara promašio je gol a uz to se i povrijedio.

 

Do kraja susreta hrvatski nogometaši pokušavali su doći do izjednačenja, ali su Englezi uspješno osujetili svaki njihov napad.

 

U drugom meču u ovoj grupi u ponedjeljak se sastaju Škotska i Češka.

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!