od 20. do 25. augusta u bihaću

Otvorene prijave za Treći međunarodni filmski festival 'Avant & Una'

Kultura04.06.21, 12:54h

Otvorene prijave za Treći međunarodni filmski festival 'Avant & Una'
Festival nastavlja sa programskim konceptom koji je uspostavljen na prvom izdanju ovog festivala i koji promovira Bihać i rijeku Unu stavlja u centar filmskog dešavanja u BiH i regiji, saopćio je organizator UG „Bosland

 

Treći međunarodni filmski festival „Avant&Una“ bit će održan od 20. do 25. augusta u Bihaću.

 

Festival nastavlja sa programskim konceptom koji je uspostavljen na prvom izdanju ovog festivala i koji promovira Bihać i rijeku Unu stavlja u centar filmskog dešavanja u BiH i regiji, saopćio je  organizator UG „Bosland“.

 

Prošlogodišnje izdanje festivala imalo je izuzetan odjek u čitavoj Bosanskoj krajini, ali i u medijskom životu BiH i regije.  Prošlogodinji dobitnici nagrada Grand Prix i Zlatna sirena bili su dugometražni igrani film „Mater“ Jure Pavlovića, dokumentarac „Bugarski san“ Srđana Šarenice i kratki igrani film „Sreća“ Nedima Karalića.

 

 I u ovogodišnjem izdanju festivala filmovi će se takmičiti u kategorijama: dugometražni i kratki igrani, dokumentarni, studentski, turistički film, kao i programu zvanom „Self-made film“, posvećenom fimova svih kategorija produciranim izvan zvaničnih oblika filmske produkcije.

 

avant-i-una

 

Direkcija festivala za građane Bihaća organizirat će i specijalne projekcije na rijeci Uni, tvrđavi Sokolac i Japodskim otocima. Pored filmova, bit će organiziran i niz popratnih filmskih programa – produkcijsko-lokacijski workshop posvećen razvoju praktičnih znanja u filmskoj industriji, kao i workshop posvećen kreativnoj industriji i suradnji između turističke i filmske industrije.

 

 Partneri festivala su Grad Bihać, Turistička zajednica Bihaća i Nacionalni park „Una“, CKA Charlama, uz podršku Vlade USK, te niza  medijskih kuća iz Bihaća i BiH, saopćeno je.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!