Otvorene prijave za Treći međunarodni filmski festival „Avant & Una“

Poziv domaćim producentima i regionalnim i autorima da uzmu ućešće sa novim filmovima

Kultura02.06.21, 11:17h

Poziv domaćim producentima i regionalnim i autorima da uzmu ućešće sa novim filmovima
Treći međunarodni filmski festival „Avant&Una“ održat će se 20-25. augusta ove godine u Bihaću, objavio je organizator UG „Bosland“. Organizator poziva domaće autore i producent da uzmu učešća na ovome međunarodnom filmskom festivalu na kojem su posebna atrakcija prikaziivanje filmova na rijeci Uni

 

Festival nastavlja sa programskim konceptom koji je uspostavljen na prvim izdanjima ovoga festivala i koji svakog ljeta, promovira Bihać i rijeku Unu, stavljajući ih u centar filmskog dešavanja u BiH i regiji

 

Prošlogodišnje izdanje festivala, iako održano pod krajnje otežanim uvjetima pandemije, imalo je izuzetan odjek u čitavoj Bosanskoj krajini, ali i u medijskom životu BiH i regije.  Podsjetimo, prošlogodinji dobitnici najvećih nagrada Grand Prix i Zlatna sirena bili su dugometražni igrani film „Mater“ Jure Pavlovića, dokumentarac „Bugarski san“ Srđana Šarenica i kratki igrani film „Sreća“ Nedima Karalića.

 

cover-photo

 

I u ovogodišnjem izdanju festivala,  filmovi će se takmičiti u sljedećim kategorijama: dugometražni i kratki igrani, dokumentarni, studentski, turistički film, kao i u programu zvanom „Self-made film“ , posvećenom fimovima svih kategorija produciranim  izvan zvaničnih oblika filmske produkcije.


Filmski autori i producenti, i ove godine , mogu se prijaviti na festival putem globalne filmske mreže Film Freeway/https://filmfreeway.com/BihacAvanturaFilmFestivalAvantandUna.  
Posebnu pažnju,  direkcija festivala će posveti domaćim autorima i producentima, te se ovim putem pozivaju da uzmu učešća sa svojim novim djelima.
Posebnu atrakciju, direkcija festivala, za građane Bihaća organizirat će kroz specijalne projekcije na rijeci Uni, tvrđavi Sokolac i Japodskim otocima. Pored filmova, bit će organiziran i niz popratnih filmskih programa – produkcijsko-lokacijski workshop posvećen razvoju praktičnih znanja u filmskoj industriji, kao i workshop posvećen kreativnoj industriji i suradnji između turističke i filmske industrije.


Partneri festivala su Grad Bihać, Kulturni centar Bihać, Turistička zajednica Bihaća i Nacionalni park „Una“ a podršku festivalu pruža i Vlada USK, te niz  medijskih kuća iz Bihaća i BiH.


(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!