FOTO/ ista firma gradi i zdanje na čobaniji

Srušen hotel 'Gaj' na Skenderiji, niče nova zgrada: Gradi je firma čiji je suvlasnik visoki bh. funkcioner, a ovako će izgledati...

Biznis Klub20.05.21, 20:29h

Srušen hotel 'Gaj' na Skenderiji, niče nova zgrada: Gradi je firma čiji je suvlasnik visoki bh. funkcioner, a ovako će izgledati...
Površina koja se rezerviše za izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta zauzima prostor sa tlocrtnom površinom od cca 845 metara kvadratnih, dok sami objekat zauzima bruto građevinsku površinu od 6.143,00 metara kvadratnih

 

 


Srušena je zgrada bivšeg hotela Gaj na Skenderiji, gdje je u toku uklanjanje postojeće građevine zbog pripreme gradilišta.

 


Iz Općine Centar kažu da je za uklanjanje izdato pravosnažno odobrenje nadležne općinske Službe za urbanizam i zaštitu okoliša.


Investitor radova, koji se odvijaju prekoputa sjedišta Delegacije EU u BiH, je firma "Trust Invest" d.o.o. Sarajevo. Ista kompanija, čiji je suvlasnik i visoki funkcioner SDS-a Milan Radović, stoji iza izgradnje novog stambeno-poslovnog objekta na Čobaniji, piše Sarajevo Construction.

 

skenderija-nova-zgrada-gaj-2


"Općinski načelnik putem Službe za urbanizam i zaštitu okoliša Općine Centar Sarajevo, rješavajući po zahtjevu 'Trust Invest' d.o.o. Sarajevo, za izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na lokalitetu Skenderije u Sarajevu, na osnovu Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo, 26. maja 2020. godine donio je urbanističku saglasnost za izgradnju stambeno-poslovnog objekta", rečeno je za Klix.ba iz Općine Centar.


Urbanističko tehnički uvjeti su u potpunosti definisani u skladu sa važećom detaljno planskim dokumentacijom, odnosno Izmjenama i dopunama UP-a "Skenderija".


Površina koja se rezerviše za izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta zauzima prostor sa tlocrtnom površinom od cca 845 metara kvadratnih, dok sami objekat zauzima bruto građevinsku površinu od 6.143,00 metara kvadratnih.


Spratnost novoplaniranog objekta je P+6, a više fotografija novog objekta na Skenderiji pogledajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još