Bura se ne stišava

Slaven Knezović: Zbog vandalskih i brutalnih prijetnji ekipe Ines Tanović podnosim ostavku u NO!

Kultura18.05.21, 15:46h

Slaven Knezović: Zbog vandalskih i brutalnih prijetnji ekipe Ines Tanović podnosim ostavku u NO!
Napominje kako su na sjednici koja je održana 15.04.2021.godine većinom glasova izglasali diskvalificiranje Ines Tanović iz daljnjeg procesa i poslali zahtjev za preporuku od Vlade FBiH za drugog kandidata koji je ispunjavao sve uslove iz konkursa i u konačnici imao najviše bodova

 

Slaven Knezović, predsjednik nadzornog odbora JP “FILMSKI CENTAR SARAJEVO” d.o.o., podnio je neopozivu ostavku na to mjesto.

 

Knezović je u svojoj ostavci koju je poslao federalnoj ministrici Ministarstva kulture i sporta Zori Dujmović između ostalog naveo kako je na ovoj poziciji primao brutalne i vandalske verbalne napade i prijetnje u procesu bodovanja za izbor i imenovanje direktora Centra koji je počinjen od strane kandidatkinje Ines Tanović.

 

Napominje kako su na sjednici koja je održana 15.04.2021.godine većinom glasova izglasali diskvalificiranje Ines Tanović iz daljnjeg procesa i poslali zahtjev za preporuku od Vlade FBiH za drugog kandidata koji je ispunjavao sve uslove iz konkursa i u konačnici imao najviše bodova.

 

Međutim, kako tvrdi Knezović nakon toga su uslijedile urgencije i zahtjevi da se ipak Ines Tanović imenuje na tu funkciju, opet zanemarujući i ignorišući sve dostavljene činjenice o njenom napadu, prijetnjama i kompromitiranju samog procesa.

 

Knezović navodi da ne želi mijenjati svoju odluku i da podnosi ostavku, kao i da nije spreman da izjavljuje jedno na Sudu, a da suprotno čini u praksi.

 

PRESS je došao u posjed originalnog pisma ostavke i donosimo ga na fotografiji ispod:

 

slaven-knezovic-ostavka-no-fcs

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još