'Quo vadis, Aida?' u borbi za prestižnu nagradu

Uoči dodjele Oskara: Jasmila Žbanić oglasila se iz Los Angelesa

Kultura25.04.21, 12:26h

Uoči dodjele Oskara: Jasmila Žbanić oglasila se iz Los Angelesa
Kao što je poznato ovogodišnja dodjela Oscara, 93. po redu će biti održana u nešto drugačijim uvjetima zbog pandemije koronavirusa

 

Bosanskohercegovačka režiserka Jasmila Žbanić se već nekoliko dana nalazi u Los Angelesu, gdje će u noći sa nedjelje na ponedjeljak biti poznato da li će njen film “Quo vadis, Aida?” biti dobitnik Oscara.

 

Kao što je poznato ovogodišnja dodjela Oscara, 93. po redu će biti održana u nešto drugačijim uvjetima zbog pandemije koronavirusa.

 

Tako je naša režiserka, koja se u Los Angelesu nalazi sa svojim suprugom Damirom Ibrahimovićem oglasila na Instagramu i objavila fotografiju iz karantina, dok iščekuje dodjelu Oscara.

 

Podsjećamo, radnja filma ‘Quo vadis, Aida?’ je o genocidu u Srebrenici, a u glavnim ulogama su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još