OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Prodaje se nekretnina u vlasništvu BHRT, zemljište na kojem se planira jedan od najvećih kompleksa u Kantonu Sarajevo

Biznis Klub13.04.21, 18:29h

Prodaje se nekretnina u vlasništvu BHRT, zemljište na kojem se planira jedan od najvećih kompleksa u Kantonu Sarajevo
Početna prodajna cijena nekretnina iz ovog Javnog poziva iznosi 82.000.000 KM, bez PDV-a

 

 

 

BHRT je objavio javni poziv za prodaju nekretnina u vlasništvu Radiotelevizije Bosne i Hercegovine. Riječ je o zemljištu na kojem je predviđena gradnja Kongresnog centra u Sarajevu.


Kako se navodi, prodaja će biti održana putem javnog nadmetanja – licitacije na lokaciji Bulevar Meše Selimovića 12 u Sarajevu, zgrada RTV doma, 12. maja 2021. godine sa početkom u 13 sati.


Početna prodajna cijena nekretnina iz ovog Javnog poziva iznosi 82.000.000 KM, bez PDV-a.


Inače, radi se o do sada najvećem projektu koji je od značaja kako za Novi Grad, tako i za Kanton Sarajevo i Bosnu i Hrcegovinu, a vrijednost projekta kreće se između 350 i 400 miliona KM.


Prema pisanju portala BiznisInfo, planirano je da objekt sadrži više sala i dvorana u kojima će se moći održavati centralni kulturni i poslovni događaji u BiH, kao što su koncerti, predstave, filmske projekcije i kongresi.


Pored toga, u sklopu kompleksa planirano je da bude izgrađen hotel visoke kategorije s pet zvjezdica, zatim šoping-centar, velike garaže, veliki dio poslovnih sadržaja, te jedan dio stambenog prostora, odnosno tri stambene kule.


Kompletan oglas pogledajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još