U Parlamentu FBiH usvojeni zaključci SDP-a

Ograničavaju se marže na gorivo, osnovne životne namirnice, laboratorijske testove i higijenske potrepštine!

Biznis Klub30.03.21, 19:14h

Ograničavaju se marže na gorivo, osnovne životne namirnice, laboratorijske testove i higijenske potrepštine!
Kada Novalić i vlada neće i ne žele da rade svoj posao, mi u Parlamentu hoćemo i natjerat ćemo ih da i oni konačno počnu, napisao je Damir Mašić

 

Upravo su Predstavničkom domu Parlamenta FBiH usvojeni zaključci koje je predložio Klub zastupnica i zastupnika SDP-a kojima se ograničavaju marže na naftu, naftne derivate, osnovne životne namirnice, higijenske potrepštine i laboratorijske testove, saopštio je na svom Facebooku Damir Mašić.

 

- Kada Novalić i vlada neće i ne žele da rade svoj posao, mi u Parlamentu hoćemo i natjerat ćemo ih da i oni konačno počnu!

 

Hvala kolegicama i kolegama u Parlamentu FBiH jer bez njihove podrške zaključci ne bi bili usvojeni - napisao je Mašić i dodao:

 

- Ponosan!

 

sdp

 

Usvojeni zaključci kluba SDP-a:

 

1. Predstavnički dom Parlamenta FBiH zadužuje Vladu FBiH da hitno donese odluku kojom će propisati utvrđivanje marži za naftne derivate na način da se privrednim društvima koja obavljaju djelatnost trgovine na veliko naftnim derivatima propiše maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,06 KM/litru derivata, a privrednim društvima koja obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivata propiše maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu u visini od 0,25 KM/litru derivata.

 

2. Predstavnički dom Parlamenta FBiH zadužuje Vladu FBiH da hitno donese mjere neposredne kontrole cijena osnovnih životnih namirnica i osnovnih higijenskih proizvoda kroz utvrđivanje maksimalnih marži na iste.

 

5. Predstavnički dom Parlamenta FBiH nalaže Vladi FBiH, Ministarstvu zdravstva FBiH i Kriznom štabu FBiH ograničavanje cijena laboratorijskih nalaza, testova i svih drugih usluga vezanih za dijagnostiku i liječenje koronavirusa u svim zdravstvenim ustanovama na području entiteta.

 

7. Predstavnički dom Parlamenta FBiH zadužuje Vladu FBiH da u roku od tri dana uspostavi efikasan sistem registracije zainteresiranih građanki i građana za vakcinaciju.

 

8. Nalaže se Vladi FBiH da jednom sedmično izvještava Predstavnički dom Parlamenta FBiH o sprovedbi usvojenih zaključaka.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!