OTKRIVENI DETALJI VELIKOG POSLA NA JADRANU

'Prodao sam ih za dobru cijenu': Arapski investitor pokupovao hotele u Brelima, Tučepima, Bolu, Omišu, Supetru...

Biznis Klub25.03.21, 21:15h

'Prodao sam ih za dobru cijenu': Arapski investitor pokupovao hotele u Brelima, Tučepima, Bolu, Omišu, Supetru...
Mediji su o ovoj transakciji spekulirali zadnjih par tjedana, nakon što je postalo jasno da neće biti ništa od “deala” s američkim fondom KSL, kojeg su već bili proglasili novim vlasnikom Sunce hotela

 


Usred korona krize i uoči jedne od najizazovnijih turističkih godina, Jako Andabak prodao je većinu svog turističko hotelskog biznisa arapskom ulagaču, domaćoj javnosti poznatom po želji da izgradi “zagrebački Manhattan”, te po kontroverznom projektu Beograd na vodi.


Tvrtka Eagle Hills Real Estate kupoprodajnim ugovorom potpisanim 23. ožujka od Jake Andabaka, Danice Andabak, Ružice Andabak, Ivane Andabak i tvrtke Lucidus d.d. preuzela je 4,1 milijun dionica, odnosno 69.7 posto temeljnog kapitala društva, čime je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.


Arapski investitor u ovom paketu kupuje hotele i turističkih naselja u Brelima, Tučepima, Bolu, Starigrad Paklenici, Omišu i Supetru na Braču, kao i udjele u zračnom luci Brač.


Mediji su o ovoj transakciji spekulirali zadnjih par tjedana, nakon što je postalo jasno da neće biti ništa od “deala” s američkim fondom KSL, kojeg smo već bili proglasili novim vlasnikom Sunce hotela.


O tome zašto je prodao hotele upravo u ovom času, zašto se ipak odlučio za investitora koji nema dobru reputaciju u hrvatskoj javnosti, kakvu je cijenu postigao i u što kani uložiti novac, Jako Andabak otkriva u ekskluzivnom razgovoru za Poslovni dnevnik.


Konačno se realiziralo ono o čemu pišemo godinama, pa ponekad i pogrešno objavimo da Sunce hotele kupuju jedni, a ulete drugi. Sada je jasno, Jako Andabak zaista prodaje hotele...


Odluku o prodaji donio samo prije jedno dvije tri godine, kad sam konačno presjekao da želim izaći iz turizma. Proces potrage za kupcima traje od prije korone, bili smo već pred potpisivanjem kupoprodajnog ugovora, pa je došla pandemija i pomrsila te planove.


Detalje o prodaji hotela u poznatim ljetovalištima na Jadranu i novim vlasnicima čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još