svi dogovori propadaju

Medimpex odustao od nabavke vakcine za Federaciju BiH!

Biznis Klub24.03.21, 17:31h

Medimpex odustao od nabavke vakcine za Federaciju BiH!
Podsjećamo, ova kompanija je 18. marta 2021. godine sa Vladom FBiH potpisala ugovor za nabavku vakcine za područje FBiH

 

 

Kompanije Medimpex obavijestila je Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine da odustaje od učešća u nabavci vakcina za ovaj bh. entitet. Informacija je za N1 potvrđena iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, a dopis je proslijeđen i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Podsjećamo, ova kompanija je 18. marta 2021. godine sa Vladom FBiH potpisala ugovor za nabavku vakcine za područje FBiH.

 

Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak, 16. marta 2021. godine zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom.

 

Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza vakcine Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza vakcine da će isporučivati sukcesivno.

 

Nakon toga, Medimpex je obavijestio Vladu FBiH i ZZJZ FBiH da nisu dobili neophodnu dokumentaciju iz Rusije. Rok je bio 23. mart 2021.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još