VIDEO/ ZATVORENI BEZ NAJAVE

'Zar je virus opasniji od gladi': Ugostitelji RS-a ogorčeni... Protesti se pretvorili u sukob sa policijom!

Biznis Klub22.03.21, 19:36h

'Zar je virus opasniji od gladi': Ugostitelji RS-a ogorčeni... Protesti se pretvorili u sukob sa policijom!
Ugostitelji, uz druge zanatlije, najavljuju da će se okupiti i sutra tačno u podne ispred Palate Republike Srpske. Očekuju veći broj građana da ih podrži u njihovim zahtjevima da im se omogući da rade uz poštovanje epidemioloških mjera

 

 

Neformalna grupa građana koju podržava i udružnje "HoReCa", danas su se, kako su i najavili, okupili u velikom broju ispred Palate Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je sjedište predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

 


Kako prenosi BN TV, policija je pokušala da legitimiše i građane...


Razlog okupljanja su posljednje epidemiološke mjere uvedene u Republici Srpskoj, gdje je zabranjen rad ugostiteljima i zanatlijama.

 

Iz policije poručuju: Skup nije prijavljen!

Policijskoj upravi Banjaluka nije prijavljen današnji javni skup koji je održan na banjalučkom Trgu srpskih vladara, te policijski službenici rade na identifikovanju organizatora ovog okupljanja.
U saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka navodi se da će prema njima biti preduzete mjere zbog kršenja trenutnih epidemioloških mjera, odnosno zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije.
"Pozivamo građane da s ciljem zaštite zdravlja ljudi poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstva, te da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljude", navodi se u saopštenju.

Ugostitelji, frizeri i druge zanatlije smatraju da ovim vlast "sahranjuje" ugostiteljstvo.


Oko Palate su bile prisutne jake policijske snage, čak i pripadnici specijalnih jedinica, tzv. kornjače, no kako su javili tamošnji mediji, one su ubrzo povučene.


- Zar je virus opasniji od gladi?! - ogorčeno pitaju ugostitelji, koji, uz druge zanatlije, najavljuju da će se okupiti i sutra tačno u podne ispred Palate Republike Srpske. Očekuju veći broj građana da ih podrži u njihovim zahtjevima da im se omogući da rade uz poštovanje epidemioloških mjera.


A kako je izgledao današnji protest te sukob sa policijskim snagama, pogledajte priloženom videu... 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!