FOTO/ ugostitelji izašli na ulice

Burno u Sarajevu, najavljeni novi protesti za par dana: Čega ste se vi odrekli?! Uvedite potpuni lockdown!

Biznis Klub11.03.21, 14:09h

Burno u Sarajevu, najavljeni novi protesti za par dana: Čega ste se vi odrekli?! Uvedite potpuni lockdown!
Nakon okupljanja sudionici protesta uputili su se ka zgradi Kantona Sarajevo, kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo najavljenim mjerama i uopće odgovorom kantonalnih vlasti na epidemiološku situaciju

 

 


Nezadovoljni zbog najavljenog zatvaranja ugostiteljskih objekata u dane vikenda, danas su se u znak protesta protiv takvih mjera ispred sarajevskog Spomen-obilježja „Vječna vatra“ okupili ugostitelji, hotelijeri, zanatlije, muzičari i drugi privatni djelatnici.

 


Adil Šurković je, uime Udruženja ugostitelja Kantona Sarajevo (KS), novinarima kazao kako sudionici protesta traže potpuni lockdown u BiH, te da se protive selektivnim mjerama.


- Tražimo potpuni lockdown u Bosni i Hercegovini, a ne samo u Kantonu Sarajevo. Mi ugostitelji ne možemo dalje. Naša egzistencija je totalno ugrožena i mi smo u lockdownu već godinu dana – upozorio je Šurković.  

 

protesti-ugostitelji-sarajevo2


Istovremeno, naveo je kako uvođenje zabrane rada samo u dane vikenda i samo u Kantonu Sarajevo neće spriječiti širenje koronavirusa, te da bi tek potpuni lockdown imao smisla.


Šurković je podsjetio da su njihovi zahtjevi proslijeđeni nadležnima u KS-u, te najavio da će mirni protesti biti nastavljeni, ukoliko ti zahtjevi ne budu ispoštovani.

 

protesti-ugostitelji-sarajevo4


Nakon okupljanja sudionici protesta uputili su se ka zgradi Kantona Sarajevo, kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo najavljenim mjerama i uopće odgovorom kantonalnih vlasti na epidemiološku situaciju.


Vlada Kantona Sarajevo je na sastanku, kojem su prisustvovali i članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, donijela odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata od petka od 20 sati do ponedjeljka u šest sati.


Kako je tada najavljeno, bit će zatvoreni svi poslovni subjekti u KS-u, osim prodavnica hrane, benzinskih pumpi i apoteka.

 

protesti-ugostitelji-sarajevo3protesti-ugostitelji-sarajevo5protesti-ugostitelji-sarajevo7protesti-ugostitelji-sarajevo6

 

Ugostitelji i ostali građani koji su protestovali u koloni su se vratili pred Vječnu vatru nakon čega su završeni današnji protesti, ali su najavili opet izaći na ulice u utorak.

(FENA/ad/Foto:Fena)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 138

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još