VIDEO/ A ŠTA SE U SVIJETU IZGRADI(LO) ZA 12 MJESECI

Sarajevsko tramvajsko stajalište zvano čežnja: Gradi se već godinu dana, koštat će blizu 230.000 KM, a kraj se ne nazire!

Biznis Klub11.02.21, 20:43h

Sarajevsko tramvajsko stajalište zvano čežnja: Gradi se već godinu dana, koštat će blizu 230.000 KM, a kraj se ne nazire!
Kao jedan od razloga za kašnjenje, nadležno ministarstvo je u oktobru prošle godine navelo pandemiju. No to nije jedini razlog...

 

 


Od kraja februara 2020. godine traje rekonstrukcija tramvajskog stajališta u Sarajevu, na Otoci...  Samo jednog stajališta!


Tačnije, u pitanju je modernizacija postojećeg stajališta. Koštat če blizu 117.000 eura, a gradnja je već nekoliko puta zaustavljena.


Kao jedan od razloga za kašnjenje, nadležno ministarstvo je u oktobru prošle godine navelo pandemiju. No to nije jedini razlog... A u međuvremenu, sigurnost vozača i pješaka i dalje je ugrožena.


A pogledajte i neke istorijske primjere, šta je sve u 12 mjeseci izgrađeno širom svijeta ili čak i (mnogo) brže... Prilog donosi RSE.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još