Diskusija o važnim i aktuelnim temama

Od 08. februara u programu O Kanala: Nova emisija 'Iza naslova'

Mediji02.02.21, 16:54h

Od 08. februara u programu O Kanala: Nova emisija 'Iza naslova'
Emisiju Iza naslova u programu O Kanala možete pratiti svaki dan, od ponedjeljka do petka, u 16:20 sati. Termin za reprizu je svaki dan, od ponedjeljka do petka, u 22 sata

 

 


Iza naslova, tako glasi naziv nove dijaloške emisije čije je premijerno prikazivanje planirano u programu O Kanala u ponedjeljak, 08. februara, u 16:20 sati.

 
- Naslovna strana jedne novine je njen izlog, njeno ogledalo, jednako kao što je naslov nekog teksta, neke radijske ili televizijske emisije. Unutar emisije su televizijske priče koje opet imaju svoje naslove. Svaki naslov upućuje korisnika (čitatelja, gledatelja ili slušatelja) na to o čemu se radi u objavljenom sadržaju. Međutim, često je bitnije ono što je iza naslova.
Sve ono što je iza naslova je šira slika pojave, događaja ili informacije koja je zaintrigirala javnost. Upravo ta šira slika interesira publiku. Iza naslova je neobičan, ali rekli bismo simpatičan naziv emisije koji jasno ukazuje na to da ćemo obrađivati temu iz svih njenih uglova, razgovarajući sa kompetentnim sagovornicima koji u tom trenutku mogu dati jasne i konkretne odgovore, iz prve ruke - objašnjava Zerina Ćosić Vrabac, urednica Informativnog programa O Kanala.

 

o-kanal-andi-mioc

U ulozi voditelja tokom prve dvije sedmice emitiranja bit će Vladimir Čolaković, a tu će biti i druga poznata lica O Kanala Andi Mioč, Indira Šahbazović, Amina Zornić i Mirza Salković.


- Koncept emisije je takav da aktuelne teme i teme od posebnog značaja za život građana obrađujemo iz specifičnog ugla. Uvijek polazimo iz perspektive građana, a odgovaramo na pitanje: na koji način se neka vijest odražava na našu svakodnevnicu. Ovisno o temi, ponekad ćemo imati i više sagovornika u studiju, a svaki od njih će iz svog ugla govoriti o temi - kaže voditelj Vladimir Čolaković.


Sagovornici u emisiji Iza naslova neće biti samo iz BiH, već i poznate ličnosti i eksperti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja regije.

 
- Birat ćemo sagovornike koji javnosti neće pričati isprazne priče, nego samo jasno, konkretno, tačno. Nastojat ćemo da to budu osobe koje imaju šta reći, ali se rijetko pojavljuju u medijima, osobe koje mogu potaknuti kvalitetnu diskusiju o važnim društvenim, političkim, ekonomskim i svim drugim temama i događajima od interesa za naše gledatelje - govori Ćosić Vrabac.

 
Emisija Iza naslova trajat će 30 minuta, a realizirat će je veliki produkcijski i uredničko-voditeljski tim koji će svaki dan od ponedjeljka do petka u 16:20 sati pripremati nova izdanja. Posebna pažnja posvećena je scenografiji nove emisije.

 

o-kanal-vladimir-colakovic

- O Kanal je prva televizijska kuća u BiH koja je studio prilagodila novonastalim okolnostima uzrokovanim epidemijom koronavirusa, tačnije propisanim epidemiološkim standardima/zahtjevima. Naime, stol za kojim sjede voditelj i sagovornik je ergonomskog oblika, dovoljno velik, kako bi se ispoštovala potrebna fizička distanca između dvije osobe.
Inače, scenografija je disciplina kojom oblikujemo prostor i stvaramo vizuelni identitet neke emisije, predstave, filma... Svaka scenska postavka ima svoj "jedinstveni matični broj“. Scenografija emisije Iza naslova je dosta kontrastna i upečatljiva, ali opet minimalistična. Nadamo se da će se gledateljima O Kanala dopasti kako koncept tako i scenografija nove emisije Iza naslova - govori scenografkinja Amina Avdić.


Emisiju Iza naslova u programu O Kanala možete pratiti svaki dan, od ponedjeljka do petka, u 16:20 sati. Termin za reprizu je svaki dan, od ponedjeljka do petka, u 22 sata.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!