Obratila se prijateljima u Hollywoodu

Sanela Jenkins: Jasmila Žbanić treba dobiti Oskara, istina mora biti ispričana!

Showbizz31.01.21, 18:37h

Sanela Jenkins: Jasmila Žbanić treba dobiti Oskara, istina mora biti ispričana!
Srebrenički genocid je krvavi ožiljak na licu cijelog svijeta, napisala je poznata Bosanka

 

Poznata i vrlo uticajna Bosanka u svijetu Sanela Jenkins podržala je nominaciju filma "Quo Vadis Aida?", režiserke Jasmile Žbanić za ovogodišnju filmsku nagradu Oskar. Putem društvenih mreža pozvala je sve svoje prijatelje širom svijeta, a posebno one u Hollywoodu, da pogledaju ovaj film.

 

U svojoj poruci podsjetila je i na ubijene, silovane i protjerane u toku rata u našoj zemlji.

 

- Genocid u Srebrenici je krvavi ožiljak na licu cijelog svijeta. U središtu Evrope miroljubiva i multietnička Bosna je napadnuta. Rat je odnio 200.000 života, na hiljade žena je silovano, a 1,3 miliona ljudi je protjerano iz svojih domova. Bosanska režiserka Jasmila Žbanić je napravila film o srebreničkom genocidu pod nazivom "Quo vadis Aida?" koji je ove godine nominovan za Oskara. Podržavam ovu nominaciju i preporučujem svim mojim prijateljima širom svijeta da pogledaju film. Posebno mojim prijateljima u Hollywoodu. Molim vas pomozite. Istina mora biti ispričana! Da se Srebrenica nikad ne zaboravi!!! - napisala je Sanela Jenkins.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još