Nevjerovatan slučaj u Fojnici

Javio se na konkurs za kuhara i dobio odbijenicu sa bizarnim objašnjenjem

Biznis Klub28.12.20, 16:48h

Javio se na konkurs za kuhara i dobio odbijenicu sa bizarnim objašnjenjem
Iz ove institucije brzo su odgovorili, odbivši ovog kandidata uz obrazloženje da "je povjerenstvo utvrdilo kako prijava nije formalno ispravna iz razloga što nije dostavljen dokaz o ispunjavanju traženih uvjeta"

 

Da su javni konkursi farsa za malu djecu potvrđuje i ovaj slučaj. Naime u Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići u Fojnici na konkurs koji je raspisan za poziciju pomoćnog kuhara javila se osoba koja je kao dokaz o svom obrazovanju predala svjedodžbu o završenoj srednjoj Ugostiteljsko-turističkoj školi.

 

Iz ove institucije brzo su odgovorili, odbivši ovog kandidata uz obrazloženje da “je povjerenstvo utvrdilo kako prijava nije formalno ispravna iz razloga što nije dostavljen dokaz o ispunjavanju traženih uvjeta, odnosno kao dokaz o potrebnom traženom obrazovanju trebalo je dostaviti dokaz o završenoj osnovnoj školi jer je to uvjet za tu poziciju, a da je kandidat dostavio svjedodžbu o završenoj srednjoj Ugostiteljsko-turističkoj školi.”

 

Kao da je moguće završiti srednje obrazovanje, bez završenog osnovnog obrazovanja. Valjda su htjeli reći i da je, usput rečeno, stranka prekvalifikovana za ovu poziciju.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još