Nisu previše razmišljali

Vjerovali ili ne: Sarajevski hotel poslao ponudu za novogodišnju proslavu Federalnoj upravi za inspekcijske poslove

Biznis Klub21.12.20, 14:00h

Vjerovali ili ne: Sarajevski hotel poslao ponudu za novogodišnju proslavu Federalnoj upravi za inspekcijske poslove
Federalna uprava za inspekcijske poslove zaprimila je poziv, ali ne da službeno posjeti taj ugostiteljski objekat u povodu dočeka Nove godine, već da se u kontekstu organizacije proslave za naše inspektore eventualno i mi odazovemo tom pozivu i organizujemo neku vrstu zabave za naš kolektiv

 

Iako su se mnogi ugostitelji i hotelijeri pripremali za i nadali proslavi Nove 2021. godine, organizovanih dočeka, ni do 23 sata, neće biti, piše Faktor.

 

To je odluka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, koji je izdao preporuku da se Nova godina slavi u krugu porodice.

 

- Do 23 sata rade i ugostiteljski objekti i za goste hotela. Pozvali smo da nema organizovanog slavlja Nove godine. To je jako bitno - naglasio je prije nekoliko dana Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje bh. entiteta FBiH, dodavši da će u narednim danima biti prisutan i pojačan inspekcijski nadzor.

 

Kako je kazao Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove, ova agencija će u kontekstu novogodišnjih praznika i mogućih nemilih događaja spremno dočekati prelazak iz 2020. u 2021. godinu.

 

- Bit će spremno nekoliko timova Federalne uprave za inspekcijske poslove, sačinjenih od strane inspektora koji će biti zaduženi za kontrolu epidemioloških mjera, kao i tržišnih inspektora, da upravo u toj noći sa 31. decembra 2020. na 1. januar 2021. izvrše kontrolu u određenim objektima koji se ne budu pridržavali naredbni Federalnog kriznog štaba i eventualno budu sebi dopustili taj luksuz da organizuju određene zabave i proslave. Kriznom štabu i nama kao kontrolnim organima je bilo teško da utičemo i ukazujemo na to da se treba suzdržati i ostati u svojim domovima u krugu porodice. Znamo da je teška godina i želimo da upravo na ovaj način apelujemo kako nam sam početak nove godine ne bi bio daleko teži i komplikovaniji, ukoliko bi dali sebi taj luksuz da se dopusti da se organizuju proslave i zabave pri dočeku Nove godine - kaže Anis Ajdinović.

 

Sve aktivnosti vezane za novogodišnje praznike agencija vrši u dogovoru sa kolegama u Kantonalnim upravama za inspekcijske poslove.

 

- Ja sam već u komunikaciji sa nekoliko direktora Kantonalnih uprava za inspekcijske poslove i dogovorili smo određene aktivnosti. Svakako, još jednom ćemo se i pismeno obratiti svim Kantonalnim upravama za inspekcijske poslove i kantonalnim inspekcijskim organima u narednoj sedmici kako bi ozvaničili ovu našu dosad jako dobru i tijesnu saradnju i na pravi način se postavili u smislu dočeka novogodišnjih praznika. Ova tijesna saradnja će biti upravo sa kolegama iz kantonalnih uprava policija, kako bi, ako dođe do mogućih solucija da ipak imamo neke zabave i ukoliko bude potrebno da intervenišu kolege iz kantonalnih uprava policija, da to bude na najvišem nivou u smislu agencijske saradnje, što se ne sumnja da će biti. Ipak se nadamo da nećemo imati posla, niti inspekcijski niti policijski organi u povodu noći sa 31. decembra 2020. na 1. januar 2021. godine - dodaje direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove.

 

Zanimljivo je da je na adresu Federalne uprave za inspekcijske poslove stigla ponuda za organizovanje dočeka Nove godine u jednom od renomiranih ugostiteljskih objekata u Sarajevu, na šta se Ajdinović također osvrnuo.

 

- Ugostiteljski objekat koji posluje na području Kantona Sarajevo pretpostavio je da će se epidemiološke mjere i naredbe Kriznog štaba ublažiti, u nadi da će se stabilizovati epidemiološka slika na području Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine. Federalna uprava za inspekcijske poslove zaprimila je poziv, ali ne da službeno posjeti taj ugostiteljski objekat u povodu dočeka Nove godine, već da se u kontekstu organizacije proslave za naše inspektore eventualno i mi odazovemo tom pozivu i organizujemo neku vrstu zabave za naš kolektiv. U ovim okolnostima to je svakako jedan očigledan apsurd. Nadamo se da kao organ i kao kolektiv nećemo morati posjetiti upravo taj ugostiteljski objekat, a ako ga i budemo posjetili, posjetićemo ga samo službenim putem, odnosno na način da ćemo izvršiti inspekcijski nadzor u tom ugostiteljskom objektu ukoliko dođe do organizacije proslave u tom hotelsko- ugostiteljskom objektu na području Kantona Sarajevo - kaže na kraju direktor FUZIP-a.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još