Izračunajte da li se uklapate

Ovo je formula za računanje idealne starosne razlike između partnera

Lifestyle18.12.20, 20:56h

Ovo je formula za računanje idealne starosne razlike između partnera
Neka vam ovo samo pomogne u usmjeravanju prema nekome sa kim možete stvoriti održivi odnos

 

Neki će reći da im više odgovara kada je partner stariji, neki će se složiti s onom teorijom "mlađe je slađe", a nekima godine uopšte nisu važne. Šta god ljudi govorili, naučnici tvrde jedno - idealna starosna razlika ipak postoji.

 

Naučnici Bram Buunk i Douglas Kenrick otkrili su da postoji matematička formula za izračunavanje "društveno prihvatljive" starosne razlike među romantičnim partnerima. Uzmete broj vaših godina, podijelite ga sa dva, a zatim dodate 7 godina - to bi trebao biti minimum ispod kojeg ne biste trebali ići. Otkrivena formula vrijedi od 14 godine života za oba partnera. 

 

- Pravilo vam pomaže na način da vas drži vas unutar starosnog raspona koji će osigurati zajedničke interese s vašim partnerom, a vjerovatno će omogućiti i bolju komunikaciju - kaže stručnjak za odnose David Bennett.

 

Naravno, stručnjaci se slažu da se ne trebate slijepo voditi ovim pravilom jer neko može biti mlađi/stariji, pa opet iznenaditi (ne)zrelošću i ponašanjem. Neka vam ovo samo pomogne u usmjeravanju prema nekome sa kim možete stvoriti održivi odnos, prenosi Yahoo.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!