STATISTIČKI DOKAZANO

Veze najčešće pucaju u decembru, brzo i lako... Ali najveći rizik za prekid ipak je kod ovih parova

Lifestyle18.12.20, 14:45h

Veze najčešće pucaju u decembru, brzo i lako... Ali najveći rizik za prekid ipak je kod ovih parova
Ipak, postoje neki mali trikovi koji vam mogu pomoći da do svađa ne dođe i da ne upropastite blagdanske dane u kojima biste trebali samo uživati

 

U prosincu pucaju mnoge veze, to je i statistički dokazano! To je, nažalost, posljedica napetosti koju uzrokuju blagdani i sve ono što je s njima povezano ili, pak, lošeg načina na koji se postavljamo prema blagdanskim danima. Kao prvo, treba naglasiti da je rizik za prekid najveći kod parova koje i inače stalno hodaju po rubu, odnosno često su na korak od prekida, kod kojih među partnerima vlada nerazumijevanje, a svađe su svakodnevne, piše Živim.hr.

 

Kako izbjeći svađe? Lako...


Zajedno odlučite gdje ćete provesti božićne blagdane ili zimske praznike. Izuzetno je važno da se s izborom oboje u potpunosti slažete. Drugim riječima, nikada nemojte prihvatiti partnerov prijedlog samo zato da biste mu udovoljili ili, još gore, da biste mu to prvom prilikom nabili na nos. Čak i po cijenu da provedete Božić razdvojeni, svatko treba te dane provesti na onaj način na koji to želi.


Nemojte ga stalno napadati s histerijom oko kupnje poklona. I to je aspekt blagdana koji treba biti 'odrađen' u vedrom raspoloženju i bez stresa, inače je bolje da u startu odustanete od kupnje bilo kakvih poklona. Ako je, pak, vaš partner ili partnerica veliki ljubitelj šopingiranja općenito, to ne znači da mu je užitak juriti po trgovinama u dane kad su prepune i kad u njima vladaju gužve i nervoza.


Podignite raspoloženje njemu i sebi tako što ćete jednu večer pokloniti samo vama. Provedite večer uz svijeće i posebnu večeru, pored okićene jelke. Priredite li to svom partneru ili partnerici, osjećat će se posebno i opustiti se, a što je netko opušteniji, manji su izgledi za nervozu i rasprave.


Pomažite jedan drugome u pripremama, kućanskim poslovima i svim onim sitnicama koje u blagdansko vrijeme treba obaviti. U danima kad se provodi zajedno više vremena nego inače, kao što su to blagdani, treba znati izaći jedno drugome u susret i pomagati si uzajamno. To je najbolji način da svaku večer dočekate u dobrom raspoloženju.


Podsjetite sebe da što češće napravite neki mali znak pažnje (pripremite partneru/partnerici kupku, vruću čokoladu, sendvič ili što god znate da bi ga/ju razveselilo) ili date neki kompliment (kako volim kad si nasmijan/a, lijepo mi je s tobom i slično). Možda vam to zvuči glupo, ali razmislite ne biste li sami voljeli da vas netko razveseli s takvim malim znakovima pažnje. Tko bi se onda mogao naljutiti?

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!