valjda će i ostatak svijeta dočekati

Dok se svijet 'zaključava', Wuhan se vraća noćnom životu, partijaneri u transu, prepune pivnice...

Lifestyle17.12.20, 16:42h

Dok se svijet 'zaključava', Wuhan se vraća noćnom životu, partijaneri u transu, prepune pivnice...
Noćni život u Wuhanu vraća se u punom jeku gotovo sedam mjeseci nakon što je grad ukinuo strogu blokadu, mladi ‘partijaneri’ započinju katarzu

 

Sedam mjeseci nakon ukidanja strogih mjera, Wuhan otvara vrata noćnih klubova i život se naizgled vraća na staro.

 

Mladi se uveliko vraćaju noćnim izlascima, a s njima i 29-godišnji Zhang Qiong, koji je proslavio rođendan u prepunoj wuhanskoj pivnici.

 

"Nakon što sam doživio prvi val epidemije u Wuhanu, a zatim i oslobađanje, osjećam se kao da živim drugi život", kaže Zhang (29) koji radi u butiku u kineskom gradu koji je bio izvorni epicentar COVID-19, piše Reuters.

 

Gosti ispred kluba zabavljaju se bez maski, pušeći i igrajući ulične igre na automatima i s balonima.

 

Noćni život u Wuhanu vraća se u punom jeku gotovo sedam mjeseci nakon što je grad ukinuo strogu blokadu, mladi ‘partijaneri’ započinju katarzu.

 

U prizorima nezamislivim u mnogim gradovima širom svijeta koji se suočavaju s drugim valom pandemije, mladi stanovnici Wuhana nadoknađuju izgubljeno vrijeme.

 

Oživljavanje teško pogođene ekonomije noćnog života u Wuhanu daje nam nagovještaj kako će bi mgoao izgledati postpandemijski način života za koji se mnogi nadaju da će postati stvarnost 2021. godine, nakon globalne vakcinacije protiv COVID-19.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!