šta nam radi pandemija

'Sljedeća godina će biti još teža': U javnim kuhinjama u BiH sve više korisnika, mladih koji su dobili otkaze...

Lifestyle16.12.20, 09:21h

 'Sljedeća godina će biti još teža': U javnim kuhinjama u BiH sve više korisnika, mladih koji su dobili otkaze...
Priča mladog Prijedorčanina Kristijana Vujičića, koji ima diplomu Visoke škole za ekonomiju i informatiku, a koji je prije nekoliko mjeseci ostao bez posla i hrani se u javnoj kuhinji, privukla je veliku pažnju javnosti

 

U javnim kuhinjama u Bosni i Hercegovini od početka pandemije koronavirusa povećao se broj korisnika - piše Faktor

 

U posljednje vrijeme, mladi i radno sposobni ljudi, zbog nedostatka posla, ali i brojnih otkaza koje dobijaju, primorani su se prehraniti na ovaj način.

 

Priča mladog Prijedorčanina Kristijana Vujičića, koji ima diplomu Visoke škole za ekonomiju i informatiku, a koji je prije nekoliko mjeseci ostao bez posla i hrani se u javnoj kuhinji, privukla je veliku pažnju javnosti. Nažalost, njegov slučaj nije usamljen.

 

Prema riječima Alena Kajtaza, sekretara Crvenog križa Mostar, sigurno 50 posto korisnika njihove javne kuhinje je radno sposobno.

 

- Pitanje je ko im može osigurati posao i na koji način? Ja bih najsretniji bio kad bi kod nas bio tako dobar standard da kuhinja nikako ne postoji, pa da se mi na nešto dugo preorijentišemo. Međutim, situacija je takva kakva jeste i bojim se da će potrebe za javnim kuhinjama biti još dugo vremena. Vjerujem da će naročito biti potrebna u sljedećoj godini koja će, po meni, biti teža nego što je ova 2020. – kazao je Kajtaz.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!