26. festival autorskog filma u Beogradu

Almir Đikoli dobitnik nagrade 'Aleksandar Petković Petko'

Kultura13.12.20, 14:42h

Almir Đikoli dobitnik nagrade 'Aleksandar Petković Petko'
Almir Đikoli je član Udruženja filmskih radnika, jedan od osnivača Asocijacije snimatelja u BiH, te asistent na predmetu kamera na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu

 

Bosanskohercegovački direktor fotografije Almir Đikoli dobitnik je nagrade “Aleksandar Petković Petko” za najbolji snimateljski rad na 26. festivalu autorskog filma u Beogradu, za film "Koncentriši se baba" Pjera Žalice.

 

Žiri glavnog takmičarskog programa 26. festivala autorskog filma radio je u sastavu scenaristica Elma Tataragić, glumac Leon Lučev i reditelj Marko Đorđević.

 

Almir Đikoli je član Udruženja filmskih radnika, jedan od osnivača Asocijacije snimatelja u BiH, te asistent na predmetu kamera na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

 

Film "Koncentriši se baba" Pjera Žalice otvorio je ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival, a nastao je u produkciji Sarajevo Film Festivala, Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT).

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!