'UPORAN NA MAMU, TVRDOGLAV NA TATU'

Dugo je nije bilo na tv ekranima, vratila se nakon poroda: Tanja S. Đurović prvi put sa sinom Leonom Vidom...

Mediji05.12.20, 22:26h

Dugo je nije bilo na tv ekranima, vratila se nakon poroda: Tanja S. Đurović prvi put sa sinom Leonom Vidom...
"Da nisam to što jesam, da nisam voditeljica, da nisam novinarka, vjerovatno bih bila dobra kao menadžer, producent ili organizator različitih vrsta evenata"

 

 


Gotovo da nema doma u BiH u koji se barem nakratko nije uselila voditeljica Tanja S. Đurović. Tanju krase harizma i šarm koji osvajaju gledatelje, ali, osim toga, i njen interesantni život koji vodi. Ima troje djece s tri različita muškarca. Sa sadašnjim partnerom Dariom Delibašićem stekla je najmlađeg sina. Leona Vida rodila je prije godinu i po, a kako je u to vrijeme za magazin Azra ekskluzivno otkrila da je trudna, sada za čitatelje ovog magazina otkriva čari roditeljstva.

 

Osim o djeci, razgovarali su i o poslu, Corona virusu, koji je preležala, nasreću, s blažim siptomima. U periodu kada je otišla na porodiljsko Tanja je u matičnoj kući Nova BH vodila emisiju „Vikend kod nas“, a sada, kada se vratila s porodiljskog, voditeljica je u sklopu koncepta magazina „Nova In“ u kojem ima svojih 15 minuta za razgovor s nekom od poznatih ličnosti iz naše regije.

 

tanja-s-djurovic-3

 

– Moji urednici i čelni ljudi Nove BH odlučili su da me gledatelji od septembra ove godine gledaju na potpuno drugačiji način, a ujedno da to budem ja na kakvu su me i navikli. Promjene uvijek prijaju, pa tako i meni. Koncept magazina “Nova In” je nešto što mi se veoma dopada, posebno minute posvećene domaćim i regionalnim zvijezdama. Za naš magazin uvijek su spremni govoriti jer znaju da ćemo posao obaviti profesionalno i voditi računa da ne pređemo granicu dobrog ukusa. U vremenu kada loše vijesti prevladavaju, a brige i stres su svakodnevica, drago mi je što sam dio tima koji za gledatelje kreira sadržaj protkan zabavom, emocijom, toplim životnim pričama, ali donosi kompletan pregled vijesti i događaja sa showbizz scene. Promoviramo dobre i pozitivne priče iz cijele Bosne i Hercegovine, pozivamo na očuvanje tradicije, gledatelje upoznajemo i s neobičnim društvenim vrijednostima i običajima naše zemlje.  Uz to sve, uz nas uvijek imaju svježu dozu vijesti iz svijeta poznatih.


Kako su Vaše kolege reagirale kada ste se vratili na posao? Jesu li Vam priredili toplu dobrodošlicu?

 

– Ja sam se zvanično vratila ljetos, ali bili su godišnji odmori tako da se međusobno svi nismo ni vidjeli. Kolege koje su tada bile prisutne iskreno su se obradovale mom povratku. I ja sam se obradovala druženju i novim projektima s njima. Lijepo je bilo vidjeti stare kolege, ali i nove kolege koje poznajem od prije i pridružiti im se u magazinu „Nova In“, koji svojim konceptom meni veoma leži. Danas sam veoma zadovoljna u svim segmentima svog posla. Prije svega, naša radna atmosfera je profesionalna i prijateljska. Kolege se cijene, poštuju, dobro komuniciramo, zajedno kreiramo, predlažemo, dogovaramo priče. Vrlo se ozbiljno pristupa svim programskim zadacima, od ideje do realizacije, a uz to sve imam mogućnost da ispoljim svoju kreativnost i ideje kroz svaku priču koju pripremam.

 

tanja-s-djurovic-1


Koliko ste poželjeli rad pred kamerama s obzirom na to da gajite veliku ljubav prema publici, a i publika prema Vama?

 

– Lijepo je čuti da vas publika voli. Naravno da sam poželjela ekran, kameru i sve ono što televizija sobom nosi. Adrenalin, uzbuđenje, ponekad neizvjesnost i neograničenu količinu kreativnosti. Poželjela sam da radim sa svojim kolegama, da budem na terenu, razgovaram s nekim divnim ljudima o važnim temama. Mnogo volim svoj posao i mislim da to i gledatelji osjete kroz svaki moj intervju ili priču u magazinu „Nova In“.

 

Kada uhvatite sebe u kadru na televiziji, ili vidite intervju u novinama, kako reagirate?

 

– Kada sam se počela baviti ovim poslom, mnogo mi je smetalo, nisam nikako mogla da se naviknem na svoj glas, na svoj lik, kada vidim svoju fotografiju u nekim pisanim medijima,  sada već na portalima, ali s vremenom sam počela da volim samu sebe i počela sam da uživam u onome što radim. Kada prihvatite sebe u potpunosti, lakše uočavate i pogreške, ali i dobre stvari koje radite u ovom poslu. Na taj način, lakše se i korigujete, počnete raditi na sebi, ali i, s druge strane, dobijete jednu novu energiju i motiv da svakodnevno napredujete i budete najbolja verzija sebe.


Jednom davno, jedna divna dama s kojom smo na televiziji radili vježbe, rekla mi je da kada dođem u fazu da volim i prihvatim sebe, bilo gdje da se vidim, na televiziji, u novinama, tek tada ću da budem dobra kao novinar i kao osoba koja se bavi ovim poslom.


Šta biste bili da niste voditeljica, koje je drugo zanimanje koje bi Vam dobro išlo od ruke?

 

– Trenutno mama i domaćica sigurno. Ali, da nisam to što jesam, da nisam voditeljica, da nisam novinarka, vjerovatno bih bila dobra kao menadžer, producent ili organizator različitih vrsta evenata.

 

Posljednji intervju smo radili kad ste tek otkrili da ste trudni s trećim djetetom. Dakle, nismo razgovarali nikako o sinu Leonu Vidu Delibašiću? On danas ima godinu i 6 mjeseca, kakav je kao beba?

 

– Leon Vid je jedna posebna, divna, šarmantna, umiljata i dopadljiva beba. Mi u kući često znamo reći da je mali potkožnjak, jer nam se svima toliko uvukao pod kožu, da ne možemo bez njega apsolutno 24 sata, kako ja, tako ni njegov tata, brat i sestra. Svi smo ludi za njim, svima nam je ukrao srce, pažnju i sve moguće slobodno vrijeme. Leon Vid je, prije svega, jedna dobra, zdrava, normalna beba koja je preznatiželjna i možemo već da kažemo veoma pametna. Već nas sve hvata na foru i koristi razne momente i naše slabe tačke kada je on u pitanju i samim tim mnogo manipuliše nama svima.


Nastavak razgovora čitajte u magazinu Azra.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook