NEMA VIŠE PRIJEMA STRANAKA

Porezna uprava Novo Sarajevo ponovo zaključala vrata: Hoće li ostati zatvorena sve do proljeća?!

Biznis Klub13.11.20, 13:44h

Porezna uprava Novo Sarajevo ponovo zaključala vrata: Hoće li ostati zatvorena sve do proljeća?!
Djelatnici Poreske ispostave u Novom Sarajevu se u obavještenju pozivaju na zaključke sjednice Vlade FBiH od 9. novembra i pogoršanu epidemiološku situaciju, zbog čega je uvedeno klizno radno vrijeme

 


Porezna uprava FBiH - Ispostava Novo sarajevo, nakon proljetnog zatvaranja, ponovo je stavila ključ u svoja vrata za stranke (fizička i pravna lica), te se do daljnjeg zabranjuje ulazak poreskih obveznika u službene prostorije Uprave.


Sve koji su se ovih dana uputili u PU Novo Sarajevo zateklo je obavještenje na vratima u kome se, izumeđu ostalog, navodi i da će se "ove mjere primjenjivati sve dok traje opasnost od širenja koronavirusa".


S obzirom da sva predviđa idu u pravcu tvrdnji da će se pandemija tek na proljeće iduće godine staviti pod kontrolu, kada bi se mogla očekivati i relaksacija trenutnih (restriktivnih) mjera, nija sasvim jasno da li će i vrata Poreske uprave Novo Sarajevo svo to vrijeme ostati zatvorena za stranke?!


Inače, djelatnici Poreske ispostave u Novom Sarajevu se u obavještenju pozivaju na zaključke sjednice Vlade FBiH od 9. novembra i pogoršanu epidemiološku situaciju, zbog čega je uvedeno klizno radno vrijeme.

 

pu-novo-sarajevo-1-copy


Podsjećamo da u Federaciji BiH nije uvedeno stanje prirodne nesreće, Vlada FBiH juče je ponovo odbila ovaj zahtjev Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) uz obrazloženje da je situacija od marta, kada smo imali stanje prirodne nesreće, pripremila zdravstvene institucije, građane, privrednike da prikupe informacije i da se svi skupa naučimo štititi od virusa.


- Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva je bio izričit u tome da se proglasi stanje prirodne nesreće i mi to razumijemo, ali poslali smo im poruku da nisu sami - pojasnila je  Jelka Milićević, zapovjednica FŠCZ, poručujući time da se i u situaciji pogoršane epidemiološke situacije život i rad mogu odvijati što normalnije, ukoliko vlade kantona ne odluče drugačije i proglase stanja nesreće.    

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


   


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!