ODLAZAK VETERANA NOVINARSTVA U BIH

U Sarajevu umro novinar Hamdija Karalić

Mediji07.11.20, 17:01h

U Sarajevu umro novinar Hamdija Karalić
Iza njega su ostale godine rada u brojnim redakcijama i medijima, od printanih medija do radija i televizije. Bio je popularan kod svoje publike, koja je najviše prepoznavala putem brojnih radijskih emisija koje je uređivao i vodio

U Sarajevu je iznenada umro novinar Hamdija Karalić.


Novinarstvom se bavio od 1975. godine. Radio je u " Našim danima " od 1975. do 1980. godine. U to vrijeme je pisao za " Male novine " i TV reviju " Ven ". Od 1980 do kraja 1982. godine bio je reporter, pa urednik i voditelj na Drugom programu Radio Sarajeva. Od 1983, do 1986. godine odslužio vojni rok i diplomirao na FPN - odsjek žurnalistika. Od 1986. pa do 1992. godine bio je reporter i urednik i voditelj na Prvom programu Radio Sarajeva. Od maja 1992. godine do aprila 1993. godine bio je urednik i voditelj na Radiju 99. Od sredine 1993. godine pa do 2000. godine je urednik i voditelj, potom šef Otvorenog programa Radio Sarajeva.


Od 2000. do konca 2001. godine direktor marketinga tv Kantona Sarajevo. Od 2002. godine „free lance novinar“: realizovao je serijal dokumentarnih tv. reportaža" Ja mogu " za dokumentarni program FTV, bio je reporter u Jutarnjem programu BHT 1, scenarista je dokumentarnih filmova " Pečat moje duše ", " Život je poezija ", " Bosanski Homer - Fra Grgo Martić ", " Čovjek i vrijeme - Alija Čengić ",  emitiranih na BHT 1, TVSA,TV KISS.

 

U istom periodu autor serije promotivnih filmova za privredne i turističke subjekte u BiH i Hrvatskoj. Od 2011. do danas, producent na kratkim igranim filmovima  „Šumske jagode " i " Otac ", te dokumentarnoj reportaži " Legenda sa juga“ reditelja Nedima Karalića.


Bio je popularan kod svoje publike, koja je najviše prepoznavala putem brojnih radijskih emisija koje je uređivao i vodio.


 (DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!