JOŠ MALO KILOMETARA

Nakon dugih pet godina, vlasti u Federaciji BiH 'poklonit' će građanima novu dionicu autoputa

Biznis Klub17.08.20, 13:59h

Nakon dugih pet godina, vlasti u Federaciji BiH 'poklonit' će građanima novu dionicu autoputa
Otvorenje novih 11 km autoceste bit će prvo nakon pet godina u kojima vlasti u Federaciji BiH nisu otvorile ni jednu novu dionicu autoputa, iako je u međuvremenu pokrenuta izgradnja nekoliko njih

 

 


Tvrtka Autoceste Federacije "poklonit" će Bosni i Hercegovini novih 11 kilometara autoceste, simbolično - 25. novembra, na Dan državnosti BiH.


Radovi na izgradnji Zeničke zaobilaznice, najzahtjevnijoj dionici na Koridoru 5C, idu predviđenom dinamikom. Stotine radnika angažovano je da bi svi radovi bili završeni u predviđenom roku, piše Avaz.


U namjeri da okončaju projekt na trenutno najvećem gradilištu u našoj zemlji nisu ih uspjeli spriječiti ni koronavirus, pa ni visoke temperature.


Cilj je, kažu, jasan - završiti obećano i predati građanima na korištenje nove kilometre. Užurbano se radi na asfaltiranju dionice, a prema riječima Reufa Kadrića, u ime poduzeća Autoceste FBiH, urađeno je 95 posto radova.


Nakon što puste u promet novih 11 kilometara autoceste, najavljuje Kadrić, nema predaha, nego se nastavlja raditi na produžetku Zeničke obilaznice, odnosno na lotovima prema Žepču.


Otvorenje novih 11 km autoceste bit će prvo nakon pet godina u kojima vlasti u Federaciji BiH nisu otvorile ni jednu novu dionicu autoputa, iako je u međuvremenu pokrenuta izgradnja nekoliko njih.

 

(Indikator.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još