HUMANOST NA DJELU/ PRIVREDNICI U AKCIJI

Firma "Kovan" proizvela i donirala dezinfekcione tunele ispred zdravstvenih ustavnova u Gračanici i Doboj-Istok

Biznis Klub08.04.20, 15:06h

Firma
Tuneli, napravljeni u proizvodnim pogonima firme "Kovan", poboljšat će dezinfekciju uposlenika u Općoj bolnici “Dr. Mustafa Beganović” i Domu zdravlju u Gračanici te Domu zdravlja u Doboj-Istoku

 

Gračanički poduzetnik, vlasnik firme “Kovan” Said Karalić, danas je donirao dezinfekcione tunele za dvije gračaničke i jednu zdravstvenu ustanovu u Doboj-Istoku.

 

Cij je da se uz pomoć tunela poboljša dezinfekcija uposlenika u Općoj bolnici “Dr. Mustafa Beganović” i Domu zdravlju u Gračanici te Domu zdravlja u Doboj-Istoku.

 


Nakon što je tunel isproban, Karalić je istaknuo veliki angažman gračaničkih privrednika u pomoći zdravstvenim ustanovama u ovo teško vrijeme borbe protiv Covida-19.

 


Inače, firma "Kovan" je lider u proizvodnji peleta i grijnih uređaja na ovaj energent u BiH. Ovi tuneli napravljeni su u proizvodnim pogonima ove firme.

 


(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!