Prva članica parlamenta s dijagnozom

Britanska ministrica zdravstva pozitivna na koronavirus

Hronika11.03.20, 09:27h

Britanska ministrica zdravstva pozitivna na koronavirus
U svijetu je reigistrirano ukupno 113.255 slučajeva zaraze koronavirusom, a život je usljed posljedica do sada izgubilo 3.964 osoba

 

Britanska ministrica zdravstva pozitivna je na korona virus, što je uzrokovalo strah o mogućem širenju unutar vladinih redova, prenosi Patria.

 

Nadine Dorries (62) prva je članica parlamenta s dijagnozom, a prije saznanja o zarazi, prisustvovala je prijemu u sjedištu vlade zajedno sa premijerom, njegovom vjerenicom koja je u drugom stanju, kao i drugim visokim zvaničnicima.

 

Ona se obratila javnosti putem Twittera, zahvaljujući za želje za ozdravljenje, nadajući se da je 'najgore prošlo'. Dorries kaže da se plaši za svoju majku koja ima 84 godine i koja je također počela kašljati.

 

Inače, broj slučajeva infekcije u Velikoj Britaniji skočio je na 373, sa šest fatalnih ishoda.

 

Istovremeno, svijet se nastavlja suočavati s još uvijek nedovoljno istraženim virusom: Turska je registrirala prvi slučaj, Austrija je zatvorila granice za sve koji dolaze iz Italije gdje je život izgubilo još 168 osoba.

 

Slovenija je najavila zatvaranje granice s Italijom, što je francuski predsjednik Macron nazvao 'lošom odlukom'.

 

Generalni sekretar španske desničarske stranke Vox pozitivan je na koronavirus što je utvrđeno nakon što je učestvovao u masovnom okupljanju.

 

Iran je prijavio još 54 smrtna slučaja.

 

Predsjednik Evropskog parlamenta je najavio da će narednih 14 dana raditi od kuće, a Francuska je najavila da će se utakmice 1. i 2. fudbalske lige do 15. aprila održavati iza zatvorenih vrata.

 

U svijetu je reigistrirano ukupno 113.255 slučajeva zaraze koronavirusom, a život je usljed posljedica do sada izgubilo 3.964 osoba. Više od polovine zaraženih se oporavilo, piše Euronews.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!