Epidemija ne jenjava

Znatno skočio broj mrtvih od koronavirusa, Kina objavila šta joj hitno treba

Hronika03.02.20, 13:10h

Znatno skočio broj mrtvih od koronavirusa, Kina objavila šta joj hitno treba
U Kini je zabilježeno još 2.829 zaraženih osoba pa je ukupan broj narastao na 17.238

 

Broj preminulih u epidemiji koronavirusa narastao je do nedjelje na 362, što je povećanje za 58 osoba u odnosu na prethodni dan, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija Kine. Jedna osoba preminula je na Filipinima.

 

Od novih smrtnih slučajeva njih 56 zabilježeno je u provinciji Hubei, dok je jedna osoba preminula u pokrajini Chongqing.

 

U Kini je zabilježeno još 2.829 zaraženih osoba pa je ukupan broj narastao na 17.238.

 

Ruska agencija TASS javlja kako će ta zemlja možda deportirati strance zaražene korona virusom.

 

Ovu informaciju objavio je premijer Mišustin. TASS pritom citira federalni zakon po kojemu se strance može deportirati ako njihova prisutnost predstavlja opasnost po javno zdravlje.

 

Mišustin je dodao i kako je nacionalni plan spriječiti širenje koronavirusa u Rusiji.

 

Kina danas planira u gospodarstvo ubrizgati neto 150 milijardi juana (22 milijarde dolara) kako bi ga poduprla u uvjetima epidemije koronavirusa.

 

Središnja banka ukupno će u financijski sustav ubrizgati 1.200 milijardi juana (174 milijarde dolara), najveći iznos tijekom jednog dana otkada su počeli s takvim operacijama, navodi BBC.

 

U Njemačkoj je osam osoba zaraženo koronavirusom. Sedmero njih, petero Nijemaca i dvoje Kineza zaposlenici su dobavljača dijelova za automobile Webasto. Sjedište te tvrtke je u Bavarskoj u Stockdorfu. Osma osoba je dijete jednog od zaposlenika.

 

Svih osmero pacijenata je stabilno, a samo jedan od njih ima simptome gripe.

 

Četiri zaražene osobe bile su na radionici koju je držala kineska zaposlenica tvrtke koja se počela osjećati loše na povratku u Kinu gdje je potvrđeno da je zaražena.

 

Sjedište tvrtke u Stockdorfu je stručno dezinficirano tijekom vikenda i bit će zatvoreno do utorka. 140 zaposlenika tvrtke je testirano na virus i nitko nije pozitivan, ali 80 njih mora ostati u svojim domovima i izbjegavati kontakt s ljudima.

 

Indonezija obustavlja opskrbu hranom i vodom iz Kine.

 

Danas je najgori dan na kineskim burzama u godinama, javlja CNN.

 

“Ono što Kina hitno treba su medicinske maske, zaštitna odjela i sigurnosne naočale”, rekla je glasnogovornica kineskog Ministarstva zdravstva, Hua Chunying na konferenciji za medije.

 

“Pri punom kapacitetu kineske tvornice mogu proizvoditi samo oko 20 milijuna maski dnevno”, rekla je i dodala kako su već primili donacije iz Južne Koreje, Japana, Kazahstana i Mađarske.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!