Droga, nasilje i prerane smrti

Momak pokojne kćerke Whitney Houston pronađen mrtav: Gordon je bio osuđen za smrt Bobbi Kristine

Showbizz03.01.20, 11:06h

Momak pokojne kćerke Whitney Houston pronađen mrtav: Gordon je bio osuđen za smrt Bobbi Kristine
Advokat Nicka Gordona, Joe Habachy nije htio otkriti okolnosti smrti svog klijenta.

 

Nick Gordon, osuđen za smrt svoje djevojke Bobbi Kristine Brown, kćeri jedinice američke pop legende Whitney Houston, pronađen je mrtav, rekao je u srijedu njegov advokat za France Presse.

 

Bobbi Kristina Brown je umrla u julu 2015. u 22. godini pošto je uzela "toksičan koktel" koji joj je napravio njen dečko i od kojeg je izgubila svijest. Nick Gordon (30), joj je zatim gurnuo glavu u kadu s hladnom vodom zbog čega je dobila oštećenje mozga. Patolozi nisu mogli utvrditi je li bila riječ o ubistvu iz nehata ili s predumišljajem.

 

Obdukcijom je utvrđeno da je Bobbi Kristina Brown prije smrti konzumirala alkohol, morfij, kokain i marihuanu.

 

U novembru 2016. američki sud osudio je Nicka Gordona na novčanu kaznu u iznosu od 36 miliona dolara koje je morao isplatiti djevojčinim skrbnicima. U tužbi koju su potonji podnijeli navodi se da je Gordon na dan njene smrti vikao na nju jer je bio ljubomoran te da je prije toga "čitavu noć proveo vani uzimajući kokain i pijući alkohol".

 

Majka Bobbi Kristine Brown, Whitney Houston pronađena je mrtva u kadi u hotelskoj sobi na Beverly Hillsu 2012.

 

Advokat Nicka Gordona, Joe Habachy nije htio otkriti okolnosti smrti svog klijenta. "Uprkos svim nevjerovatnim kušnjama s kojima se Nick zadnjih godina borio, mogu iskreno reći da se jako trudio ostati uzdignute glave i trijezan te da je iskreno i iznad svega htio u sreći i zdravlju živjeti sa svojom porodicom", rekao je.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!