FILM PERE KVESIĆA U MEETING POINTU

DUM SPIRO SPERO pred publikom u Sarajevu: Specijalna projekcija uz Abdulaha Sidrana i Nenada Puhovskog

Kultura18.04.18, 16:32h

DUM SPIRO SPERO pred publikom u Sarajevu: Specijalna projekcija uz Abdulaha Sidrana i Nenada Puhovskog
Dum spiro spero latinska je uzrečica koja znači "dok dišem, nadam se" i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha. Ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi

 


U sarajevskom kinu Meeting Point će u petak, 20. aprila, sa početkom u 20.00 biti održana specijalna projekcija filma DUM SPIRO SPERO, reditelja i scenariste Pere Kvesića.


Dum spiro spero latinska je uzrečica koja znači "dok dišem, nadam se" i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha. Ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi.


Svako umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža.


Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature. Pojedinosti uobičajenog okruženja i svakodnevnog života uklapaju se u priču koja iz njih izvire.


Ovaj je film one man show jer je, uz scenarij i režiju, autor i snimio sav materijal te svira drombulju.


Nakon specijalne projekcije u kinu Meeting Point, uslijediće razgovor sa rediteljem i scenaristom Perom Kvesićem koji će voditi književnik i scenarista Abdulah Sidran, a projekciji će prisustvovati i producent filma Nenad Puhovski.


Ulaz je slobodan.

 

dum-spiro-spero

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook