mirno okupljanje 1000 građana banjaluke

Otac Davida Dragičevića tvrdi da je njegov sin ubijen: Istrajat ću u dokazivanju

Hronika26.03.18, 19:16h

Otac Davida Dragičevića tvrdi da je njegov sin ubijen: Istrajat ću u dokazivanju
- Nikoga ne optužujem, ali od Davidovih kolega niko nije došao da izjavi saučešće – rekao je Dragičević, navodeći da će narednih dana iznijeti još, kako je naveo, bitnih informacija do kojih je on došao

 

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, tvrdi da je njegov sin ubijen i da će istrajati u dokazivanju, kako kaže, prave istine u ovom slučaju.

 

Na mirnom okupljanju oko 1.000 građana Banje Luke, koje je večeras održano u centru tog grada, Davor Dragičević je izrazio sumnju u policijsku verziju smrti Davora Dragičevića, po kojoj u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se radi o zadesnoj smrti.

 

- Nikoga ne optužujem, ali od Davidovih kolega niko nije došao da izjavi saučešće – rekao je Dragičević, navodeći da će narednih dana iznijeti još, kako je naveo, bitnih informacija do kojih je on došao.

 

Građani su došli na glavni banjalučki trg, te s upaljenim svijećama, stali uz roditelje. Među okupljenjima je bio i ministar sigurnosti Bih Dragan Mektić, koji je rekao da je došao da da podršku  ovom skupu.

 

- Ovo postaje neprihvatljivo, da mladi ljudi gube živote u Banjoj Luci, pod uglavnom nerazjašnjenim okolnostima i da se sve svede na brzopletu istragu u kojoj se daju neprihvatljive konotacije. Nije mi prihvatljivo da se ide odmah na kompromitaciju žrtve i to od strane policije - rekao je Mektić.

 

Okupljanje građana u centru Banje Luke je organizovano putem društvenih mreža, a najavljena su i za naredne dane.

 

Policija je danas saopćila da dosadašnja istraga ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesnoj smrti.

 

- On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno – rekao Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a.

 

Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook