Osuđen za ubistvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić

Vrhovni sud PREPOLOVIO kaznu Draganu Paravinji: Za četiri godine može tražiti da izađe iz zatvora

Hronika06.07.17, 10:38h

Vrhovni sud PREPOLOVIO kaznu Draganu Paravinji: Za četiri godine može tražiti da izađe iz zatvora
Dragan Paravinja nepravomoćno je u martu 2016. godine osuđen na 40 godina jedinstvene kazne zatvora

 

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je presudu da se Dragan Paravinja, optužen za ubistvo Antonije Bilić, osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, što je dvostruko manje od presude koju je donio Županijski sud u Splitu, piše Dnevnik.hr.

 

Vrhovni sud je prihvatio žalbu Dragana Paravinje i donio presudu kojom ga se osuđuje na jedinstvenu kaznu od 20 godina godina zatvora. Paravinji će se, odluka je Vrhovnog suda, u izdržavanje kazne uračunati vrijeme provedeno u pritvoru i istražnom zatvoru od 18. jula 2002. g. do 14. augusta 2002. i od 26. juna 2011. godine nadalje, sveukupno oko šest godina. Slijedom toga, kada za četiri godine odsluži polovicu zatvorske kazne, može tražiti da ga puste iz zatvora.

 

Podsjetimo, Dragan Paravinja nepravomoćno je u martu 2016. godine osuđen na 40 godina jedinstvene kazne zatvora. Županijski sud u Splitu presudio mu je 35 godina za teško ubistvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić (17) u junu 2011. godine, 4 godine i 6 mjeseci za pokušaj silovanja na području BiH te 2 godine i 10 mjeseci za pokušaj silovanja Omišanke koji se dogodio sredinom 2011. godine. Kazna je objedinjena na 40 godina.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook