nakon znanstvenog skupa u Neumu

Čović odgovorio na navode o revitalizaciji Herceg - Bosne i proglašenju trećeg entiteta

Front17.03.17, 15:08h

Čović odgovorio na navode o revitalizaciji Herceg - Bosne i proglašenju trećeg entiteta
Po njegovim riječima, upitnik iz naslova samog skupa bit će brisan u zborniku radova, čime će se jasno ukazati na ulogu hrvatskoga naroda kada je u pitanju europski put BiH

 

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenio je kako je skup "Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti?" dao dobru osnovu na temelju koje će se voditi razgovori o budućnosti Bosne i Hercegovine.

 

- Kroz pojedine panele, izlaganja i rasprave autora radova i znanstvenika, dobilo smo jasnu osnovu da možemo kompetentno razgovarat s našim prijateljima o budućnosti odnosa u Bosni i Hercegovini - izjavio je Čović po okončanju znanstvenog skupa.

 

Po njegovim riječima, upitnik iz naslova samog skupa bit će brisan u zborniku radova, čime će se jasno ukazati na ulogu hrvatskoga naroda kada je u pitanju europski put BiH.

 

Čović je ocijenio kako je znanstveni skup, na kojem je sudjelovalo šezdesetak znanstvenika i autora iz Hrvatske i BiH, u potpunosti ispunio očekivanja te ponudio odgovore na ključna pitanja budućnosti Bosne i Hercegovine, kao što su europski put i unutarnji ustroj države.

 

- Dobili smo znanstvenu normu koja definira strateški pravac djelovanja unutar BiH, primarno za predstavnike hrvatskog naroda - zaključio je Čović.

 

Na upit da komentira navode nekih sarajevskih medija kako će se na skupu u Neumu proglasit treći entitet i revitalizirat Herceg-Bosna, Čović je kazao kako se ovdje radi isključivo o znanstvenom skupu čiji je primarni cilj "definirati strategiju i pravac kretanja hrvatskoga naroda u BiH".

 

Dvodnevni znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti?" održan je u organizaciji Ureda hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

 

Suorganizatori skupa bili su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u BiH, Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH, Sveučilište u Mostaru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu te Institut za društveno-politička istraživanja iz Mostara.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook