Premijer Srbije uoči posjete bh. prijestolnici

Vučić: Idem u Sarajevo. Neke sam čudne stvari dobio... Bježim od toga da kažem tešku riječ o bilo kome

Front12.03.17, 15:52h

Vučić: Idem u Sarajevo. Neke sam čudne stvari dobio... Bježim od toga da kažem tešku riječ o bilo kome
Radujem se susretu sa svima sa kojima možemo da razgovaramo o životnim temama i o unaprijeđenju životnog standarda za naše građane na zapadnom Balkanu, rekao je Vučić

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vjeruje da će njegova posjeta Sarajevu sljedeće sedmice proteći u najboljem redu, javlja Srna a prenose mediji.

 

- Idem u Sarajevo. Ne znam da li idem u srijedu ili četvrtak...neke sam čudne stvari dobio, ali vjerujem da će to proteći u najboljem redu - rekao je Vučić novinarima u Velikoj Plani.

 

On kaže da vjeruje da će u Sarajevu, gdje će biti održan samit premijera zapadnog Balkana, ponovo razgovarati i otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za sve, a to su auto-putevi, putevi, mostovi, pruge i carinska unija.

 

Vučić je dodao da zna "da to neće ići ni brzo, ni lako", ali da je to budućnost.

 

- Ako mi uspijemo da se dogovorimo oko carinske unije, onda će, uvjeren sam, splasnuti strasti jer će trgovina, protok ljudi, robe i usluga biti mnogo brži i jednostavniji i više nikome neće padati na pamet da ulazi u bilo kakve političke avanture, da ih ne nazivam nečim težim i većim - naveo je Vučić.

 

On je istakao da "bježi od toga da kaže tešku riječ" o bilo kome i u Prištini, Sarajevu, Skoplju, Podgorici, zato što sa tim ljudim treba živjeti i raditi zajedno, te gledati kako da bude postignut najbolji mogući rezultat za cijeli region.

 

- Radujem se susretu sa svima sa kojima možemo da razgovaramo o životnim temama i o unaprijeđenju životnog standarda za naše građane na zapadnom Balkanu - dodao je Vučić.
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook