ODLIČAN REZULTAT MLADE SKIJAŠICE

Trka za mog profesora: Bh. paraolimpijka Ilma Kazazić četvrta na Evropa Cup-u u Landgraafu

Sport20.11.16, 22:19h

Trka za mog profesora: Bh. paraolimpijka Ilma Kazazić četvrta na Evropa Cup-u u Landgraafu
Ovim nastupom naša državna reprezentativka uspjela je spustiti bodove na granicu postizanja norme za svjetsko prvenstvo, koje će se u januaru održati u Travesio Italija


Danas se iz Landgraafa (Holandija) sa IPCAS takmičenja i Evropa Cup-a vratila naša državna reprezentativka i paraolimpijka u alpskom skijanju Ilma Kazazić.


Ova sjajna skijašica nastupom u Landgraafu otišla je korak dalje i po prvi puta u historiji paraolimpijskog skijanja omogućila da se zastava Bosne i Hercegovine zaviori na velikom sportskom događaju, Evropa Cup-u.


Ona je na ovom prestižnom takmičenju zauzela odlično četvrto mjesto.


Po završetku trke, i sama iznenađena postignutim, rekla je:


„Vozila sam za mog profesora. Ovu veoma značajnu trku za mene i moju zemlju poklanjam svom nedavno preminulom uvaženom treneru i ocu alpskog skijanja za osobe sa invaliditetom u BiH, profesoru Hadži Seandu Turkoviću".

 

ilma-kazazic1


Ilma je sezonu takmičenja 2016./2017. započela veoma uspješnim nastupom na IPCAS trkama 15. i 16. novembra, gdje je u generalnom plasmanu, u veoma jakoj konkurenciji od 24 takmičarke, zauzela deveto, a u drugoj trci odlično osmo mjesto.


Ovim nastupom naša državna reprezentativka uspjela je spustiti bodove na granicu postizanja norme za svjetsko prvenstvo, koje će se u januaru održati u Travesio Italija.


Bez obzira što je je ova mlada takmičarka zbog smanjenja finansijskih troškova na pripreme i takmičenje 26. oktobra otputovala sama, za dobar rezultat zahvalna je reprezentacijama Hrvatske i Srbije, koje su joj bile suport za trening u Austriji i za nastup na takmičenju u Holandiji.


Novi nastup naša skijašica očekuje u Pitztalu u Austriji, od 9. do 15. decembra, gdje obećava ponovo dobar rezultat.
 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook