Foto / Akcija 'Mala kućna muzika'

Klasična muzika za zatvorenike: Sarajevo Chamber Music Festival održao koncert u Kazneno-popravnom zavodu u Blažuju

Kultura02.09.16, 12:07h

Klasična muzika za zatvorenike: Sarajevo Chamber Music Festival održao koncert u Kazneno-popravnom zavodu u Blažuju
Ansambl u sastavu Sonja Vojvodić, violina, Lidija Paulin, violončelo i Sonja Marković, klavir, izveo je Klavirski trio br. 1, op. 32, d mol (1894) Antona Arenskog, kojim će biti zatvoren i zvanični program SCMF 2016 u Domu Oružanih snaga


U uvjerenju da je pristup umjetnosti osnovno ljudsko pravo Sarajevo Chamber Music Festival omogućio je da sve programe prati besplatno od svoga osnivanja. U posljednjoj godini u kojoj je tema SCMF «Dom» pokazuje poseban interes za publiku koja iz različitih razloga ne može prisustvovati koncertima u Domu Oružanih snaga BiH, te je pokrenuo akciju MALA KUĆNA MUZIKA, u kojoj su dijelovi programa ostvareni u domovima zainteresovane publike u realizaciji nekadašnjih i sadašnjih studenata Muzičke akademije u Sarajevu. 

 

scmf-pred-zatvorenicima-2

 

Koncertni ciklus, objavljen na Facebook stranici Festivala se intenzivno odvija, a nakon Edina Karamazova u Gerontološkom centru u Nedžarićima, i niza koncerata studenata Muzičke akademije. U četvrtak 1.8.2016, SCMF je Malu kućnu muziku predstavio u Kazneno-popravnom zavodu u Blažuju. Ansambl u sastavu Sonja Vojvodić, violina, Lidija Paulin, violončelo i Sonja Marković, klavir, izveo je Klavirski trio br. 1, op. 32, d mol (1894) Antona Arenskog, kojim će biti zatvoren i zvanični program SCMF 2016 u Domu Oružanih snaga. 

 

scmf-pred-zatvorenicima-3

 

Zvanični program koncerata SCMF 2016 traje do 4. septembra. Koncerti u Domu Oružanih snaga BiH počinju u 20 sati, a uvodna predavanja u 19.15.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook