Nezaustavljiv i u 82. godini

Radost za fanove: Veliki Leonard Cohen objavljuje novi album, inspiracija je nepresušna

Kultura13.08.16, 12:31h

Radost za fanove: Veliki Leonard Cohen objavljuje novi album, inspiracija je nepresušna
Naime, slavni kanadski kantautor najesen izdaje novi album 'You want it darker', a oni koji su imali prilike čuti neke pjesme nazivaju ih Cohenovim klasicima i remek-djelom

 

Mnogi su mislili da će album 'Popular problems' koji je objavio 2014. na svoj 80. rođendan biti posljednji, no Cohena još ne napušta nadahnuće.

 

Naime, slavni kanadski kantautor najesen izdaje novi album 'You want it darker', a oni koji su imali prilike čuti neke pjesme nazivaju ih Cohenovim klasicima i remek-djelom.
 

'You want it darker' naslov je novog albuma 82-godišnjeg Leonarda Cohena koji će svjetlo dana ugledati najesen. Postala je tradicija da Cohen objavljuje nove albume nekoliko dana prije svog rođendana, a 21. rujna slavni kantautor slavit će 82.

 

Cohen je iznenadio mnoge i kad je prije dvije godine izdao album 'Popular problems' koji su obožavali publika i kritičari. Najnovije pjesme su, tvrde oni koji su ih imali prilike čuti, još jedno Cohenovo remek-djelo.

 

Iako je nedavno u oproštaju od svoje nekadašnje ljubavi i muze Norvežanke Marianne Ihlen, koja je krajem srpnja preminula, poručio kako se i on bliži kraju puta, Cohena nadahnuće ne napušta. 

 

'Poezija je samo dokaz života. Ako vaš život lijepo gori, poezija je pepeo', kaže Cohen. 

 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook