Lazy Cinema program

Omladinski Film Festival: Evo koje filmove možete pogledati na Žutoj tabiji od 25. augusta

Kultura04.08.16, 13:20h

Omladinski Film Festival: Evo koje filmove možete pogledati na Žutoj tabiji od 25. augusta
Tokom četiri dana trajanja festivala posjetioci će imati priliku pogledati četiri dugometražna filma na velikom platnu na nekonvencionalan način – uz ugodnu ljetnu noć i prelijep pogled na grad iz udobnih vreća za sjedenje

 

Žuta tabija je mala utvrda, nastala 1809. godine koja od početka svog postojanja nudi nevjerovatan pogled na grad Sarajevo i pruža jedinstven osjećaj onima koji je posjete. Od 25. augusta ova lokacija će biti mjesto susreta za sve ljubitelje filma, te će ugostiti sve one koji budu željeli posjetiti drugi Open Air program Omladinskog Film Festivala – Lazy Cinema.

 

Tokom četiri dana trajanja festivala posjetioci će imati priliku pogledati četiri dugometražna filma na velikom platnu na nekonvencionalan način – uz ugodnu ljetnu noć i prelijep pogled na grad iz udobnih vreća za sjedenje.


U četvrtak, 25. augusta u 20 sati, Omladinski Film Festival će otvoriti svoj program filmom hrvatske produkcije, pod nazivom „Takva su pravila“, koji priča priču o tročlanoj porodici, koja u Zagrebu živi običnim, tihim i ni po čemu posebnim životom, vodeći se snažnim principima i vjerujući da ni jedan čovjek nema pravo ozlijediti ili nauditi drugom i da bi se svaki zločin trebao valjano naplatiti, dobija nevjerovatan zaplet kada najmlađi u porodici – sin Tomica, dolazi kući pretučen. Uz Emira Hadžihafisbegovića i Jasnu Žalicu u glavnim ulogama, te Ognjena Sviličića na redateljskoj poziciji, započeti će se priča o maloljetničkoj delikvenciji, kojoj je ovogodišnji festival posvećen.

 

U narednim danima, od 26. do 28. augusta, u sklopu Lazy Cinema programa posjetioci će u terminu od 20:00 sati moći pogledati slovenačku dramu pod nazivom „Nika“, koja govori o nevjerovatnoj ljubavi prema kartingu prenesene sa oca na kćerku; francuski spoj komedije i drame „Taština“, koji prikazuje posljednje životno putovanje bolesnog Davilda Millera, te neponovljivi jugoslovenski partizanski film „Valter brani Sarajevo“, koji je režirao jedan od najvećih redatelja jugoslovenske kinematografije – Hajrudin Krvavac


Od utoraka, 2. augusta, Omladinski Film Festival je budućim posjetiocima dao priliku da putem njihove web stranice kupe ili rezervišu ulaznice za Lazy Cinema program, a od 15. augusta iste će se moći kupiti i na različitim lokacijama u gradu, ali i svim partnerskim štandovima festivala. Cijena ulaznica iznosi 7 KM.


Pogledajte promo spot Lazy Cinema programa:

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook